Autorid: Algis Liblik, kinnisvarauudised.ee • 24. märts 2020

Kuupäeva muutus, seminar: Kuidas Airbnb'ga raha teenida?

30. aprillil toimuma pidanud praktilise poolepäevase seminari uueks kuupäevaks on 28. mai. Osalejad saavad väga praktilisi näpunäiteid, mida on võimalik kohe kasutama hakata. Päev koosneb kahest 1,5 tunnisest loengust ning lõunapausist.
https://pood.aripaev.ee/kuidas-airbnbga-raha-teenida

Airbnb korterite arv on kahe aastaga kahekordistunud - kui 2017. aasta algul oli Tallinas veidi üle 1600 pakkumise, siis möödunud suvel oli see number juba 3300.

Viimaste nädalate jooksul aset leidnud sündmuste valguses on olnud huvitav jälgida erinevaid sõnavõtte selles osas, mis ootab ees kinnisvarasektorit ning eelkõige just üüriturgu silmas pidades.

Loe SIIT, mida arvab seminari koolitaja, kas lühiajalisel üüril on tõesti kriips peal?

Lühiajaline üürimine - kellele või milleks?

Kinnisvaraturg liikus aastaid pikalt ja stabiilselt ülesmäge. Lisaks tavapärasele pikaajalise üürimisel kasvas viimase paari aasta jooksul hüppeliselt ka lühiajaliste üürikorterite arv. Kogu maailmas tekkinud eriolukord “puhastab” Airbnb korterite turgu - pikaajalise strateegiata kinnisvaromanikud on asunud kiirelt pikaajalist üürnikku otsima. Kas see tähendab, et lühiajalisel üürimisel on nüüd kriips peal? Vastus on EI. Kui olukord jälle normaliseerub ning inimesed reisima hakkavad, on tulupotentsiaal ja oodatav tootlus väiksema konkurentsi tõttu senisest veel parem. Vaadates tulevikku - kellele lühiajaline üürimine sobib?

Milline on lühiajaliseks üürimiseks hea kinnisvara?

Viimaste aastate kasvu puhul tekkis Airbnb kortereid lisaks turistide jaoks magusaimatele piirkondadele ka Tallinna äärealadele, kus ei ole selle äri tegelik koht ja potentsiaal. 3500 korteri hulgas oli (ja on siiani) tõelisi pärleid ning vastandina ka neid, mille puhul on raske mõista, miks need seal on. Seminaril käime läbi lühiajaliseks üürimiseks hea kinnisvara ja vaatame seda nii kinnisvaraomaniku kui kliendi silmade läbi.

TAHAD ALUSTADA AIRBNB ÄRIGA? REGISTREERU seminarile "Kuidas Airbnb'ga raha teenida?"

Loe lähemalt ja pane end kirja SIIN

Milline keskkond valida?

Lühiajalise üüri turul on kaks konglomeraati - Airbnb ja Booking.com, lisaks veel hulk väiksemaid tegijaid. Mis neid eristab ja milline keskkond valida?

Kas panna kuulutus ühte või mitmesse keskkonda?

Milline strateegia on kõige tulusam - kas kasutada kõiki keskkondi või on suurem teenimisvõimalus kasutades ainult üht ja teha seda VÄGA hästi?

Millega enne alustamist arvestama peaks?

Airbnb tulupotentsiaal on pikaajalise üüriga võrreldes oluliselt kõrgem, kuid teisalt on vaja ka teatavaid stardiinvesteeringuid. Milliste kuludega peaks arvestama? Kui pikaajalise üüri puhul omanikul aktiivsed tegevused sisuliselt puuduvad siis lühiajaline üürimine hõlmab endas väga paljusid erinevaid aktiivseid tegevusi. Millega enne alustamist arvestama peaks?

Eduka Airbnb äri ABC

Airbnb kaudu rahavoo tekitamine on äri. See eeldab läbi mõeldud strateegiat väga erinevates aspektides - hinnastamine (madalhooaeg vs kõrghooaeg), kuulutuse sisu ja kvaliteet, Airbnb algoritmi jaoks olulised tegevused (aktiivsus, turundustegevused jms). Käime läbi põhjaliku nimekirja erinevatest “must have” tegevustest, mis määravad ära selle, kui edukaks Sinu teekond Airbnb’s kujuneb.

Broneeringute haldamine

Airbnb broneeringute hulk sõltub paljuski ka sellest, kui operatiivne on võõrustaja ning milline on kogu kommunikatsioon enne broneeringut, võõrustamise ajal ja pärast seda. Lisaks üksikasjalikele nõuannetele ja erinevatele näidetele käime läbi ka selle, kuidas ja mida peaks tegema siis, kui satute mõne probleemse kliendi otsa, kelle suhtes on vaja esitada kahjunõue, lõpetada broneering enne selle lõppu jne.

Automatiseerimine - mida ja kuidas?

Vaatame üle kõik lühiajalise üürimisega seotud sammud alates klientide päringutest kuni koristamise ja pesu pesemiseni välja. Mida, kuidas ja miks oleks mõistlik teha ise ja mida automatiseerida?

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474