Autor: Siim Sultson • 18. juuni 2024

Arendajad renoveerimisest: mõttetu

See valdkond vedeleb maas. Arendajate vaatest paistab renoveerimine müütiline ja ebamõistlik, midagi ju teised isegi teinud on, kuid need on üksikud näited - lihtsam on ehitada uus.
Renoveerimine võib olla üsna valulik protsess, kuid tulemus võib pikas plaanis korvata selle kuhjaga.
Foto: Liis Treimann

Nädalajagu päevi tagasi teatas rida eksperte renoveerimise teemal, et renoveerimisest peab saama uusarenduse tüüp. Nii teadurite, kliimaministeeriumi kui arhitektide hinnangul on siin peidus korralik ja tasuv perspektiiv. Paar päeva hiljem Kliimaministeeriumi ehituse ja elukeskkonna osakonna juhataja Kaja Pae lisas, et renoveerimismaratonis ei tohi ära unustada arhitekti rolli, mis lisab linnaruumile energiatõhususe kõrval ka kvaliteeti ja esteetikat. Renoveerimisest arenduse ja arhitektuuri tulevikusuunana on juttu olnud korduvalt.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474