Autor: kinnisvarauudised.ee • 9. juuli 2024

Elari Tamm: hinnalangetused siiski juba toimuvad, vähemalt "tänavatel"

Foto: Liis Treimann
Pakkumiste arv kinnisvaraportaalides on olnud kasvutrendis juba mitu kvartalit, kuid suuri hinnalangetusi pole statistikas veel näha. Samas kinnitavad maaklerid, et ostuhuvilised teevad julgeid hinnapakkumisi, mis annab märku, et hinnakorrektsioon siiski juba toimub vähemalt "tänavatel" ja peagi kajastub see ka statistikas, prognoosis Arco Vara Kinnisvarabüroo tegevjuht Elari Tamm.

Alles kaks aastat tagasi nägime korteri tehingute mahte, mis ületasid 2000 tehingu piiri kuus. Nii oli 2022. aasta juunis 2360 korteri ostu-müügitehingut, võrreldes tänase 1438 tehinguga. See meenutab aastaid 2018-2020, mil sellises mahus tehingud olid pigem stabiilne normaalsus. Kriisi ei olnud, turg toimis ja toimub ka täna, nõudluse ja pakkumise suhe toimib ka täna.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474