Autor: Lauri Leet • 21. juuni 2022

Elu väljaspool suuremaid linnu: aastaga korterid kolm korda kallimad

Teatud asulates on korterite hinnatõus aasta-pooleteise jooksul olnud kuni kolmekordne.
Autor: Andras Kralla
Kinnisvarahinnad Eesti väiksemates asulates on aasta-pooleteisega kasvanud ligi kolm korda ning paljudes asulates Harju-, Rapla- ja Lääne-Virumaal valitseb korterite põud. Säärases mahus hinnatõusuks on aga oluline üks eeldus.

Kui Klooga-Aedlinnas Harjumaal maksid aasta-poolteist tagasi kahetoalised korterid keskmiselt 20 000–30 000 eurot, siis praegu müüakse vähegi saadaolevad korterid asulas minimaalselt 50 000–60 000 eest, toob "Uus Maa kinnisvarasaates" välja Uus Maa Maakri büroo maakler Ketlin Jundas. Saates toome sarnaseid hinnanäiteid lisaks Harjumaale välja ka teiste asulate kohta nii Lääne-Virumaalt kui Raplamaalt.

Korteritele lisaks räägime saates pikemalt ka maamajade hindadest ja võrdleme, kumb on kallim, kas väike elamiskõlbulik maamaja Harjumaal või keskmine Tallinna korter. Uurime, milliste hindadega toimuvad praegu nii suvemajade kui aastaringsete elamute tehingud peamiselt Põhja-Eestis. Üüriturust rääkides selgub, et kahetoalise üürikorteri hind Tallinna-lähistes linnades on pealinnaga võrdsustunud ning korteri üürimine Keilas või Sakus Mustamäe ja Õismäega võrreldes enam hinnavõitu ei anna.

Väikelinnadest ja maakodudest kõnelevas saates on Ketlin Jundase kõrval saatekülaline Uus Maa Maakri büroo maakler Meelis Paldre. Saadet juhib Lauri Leet.

Kuula saadet siit:

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474