10. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco maksis ehitamata jäänud spaa eest 74 miljonit trahvi

Eesti kinnisvaraarenduse üks lipulaevu Arco Vara tasus soomlastele 73,5 miljonit krooni lepingust taganemise trahvi ja viiviseid, sest loobus hiiglasliku veekeskuse ehitamisest Tallinna reisisadama juurde.

Ilma trahvita olnuks kontserni möödunud aasta 217 miljoni krooni suurune puhaskasum enam kui kolmandiku võrra suurem, kirjutas Eesti Ekspress.

Firma finantsjuht Sulev Luiga selgitas, et pikas perspektiivis oli trahvi maksmine ettevõttele kasulikum, sest nüüd on võimalik soodsas asukohas realiseerida tulusamaid projekte. "Trahviraha teenime sealt tagasi," lisas Luiga.

Arco Vara juhatuse esimees Viljar Arakas ütles, et projekt läks ehitushinnalt liiga kõrgeks. Hind ületas juba Kumu maksumuse, jõudes 1,2 miljardi kroonini. "Riskiaste läks nii kõrgeks, et pidasime paremaks projekti lõpetada," märkis ta.

Arco Vara ja Soome kompanii Holiday Club Resorts teatasid kahe aasta eest, et rajavad Admiraliteedi basseini juurde Põhjamaade suurima hotell-veekeskuse. Muuhulgas pidi keskusse tulema kunstlik liivarand ning 360 hotellituba.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474