24. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei: suhtumine liiklusrikkumistesse on peaaegu soosiv

Politseiameti politseitöö osakonna politseidirektori Indrek Tibari hinnangul on üheks liikluses hukkunute suure arvu põhjuseks ühiskondlik suhtumine, mis liiklusrikkumiste osas on peaaegu soosiv.

"Minu arusaamist mööda on võib-olla selline ühiskondlik suhtumine esimene asi, mida tasub tähele panna. Suhtumine liiklusalastesse rikkumistesse on suhteliselt möönev või soosiv peaaegu. Sageli on kuulda, kuidas ärbeldakse lausa, et kuidas ma küll kihutasin ja kuidas ma tegin seda ja kuidas ma tegin toda. Et kui kõva mees ma ikka olen, et ma purjus peaga julgesin koju sõita. See on ju täiesti lubamatu tegevus," ütles Tibar ETV hommikuprogrammis Terevisioon.

Tema hinnangul on tegemist eelkõige kasvatuse küsimusega alates rohujuure tasandist näiteks lasteaedades ja koolides, vahendas ETV24.

"Siin ei saa kindlasti nüüd öelda seda, et üks või teine ametkond ainuvastutav on, et olukord on selline või teistsugune. Eks kõik teevad nii, nagu oskavad ja suudavad, ja nii, nagu võimalik on, sealhulgas ka politsei loomulikult. Kõik saab ikkagi alguse sellest inimesest, kes sõidab või ka kõnnib," ei tahtnud Tibar vastutust panna ühegi ametkonna õlule.

Tibar leiab, et kuigi politsei tegeleb liikluses kontrolli ja jälgimisega, peaks inimesed ise ennast rohkem ohjes hoidma.

"Me peame inimestele meelde tuletama, et mitte politsei jaoks ei ole vaja sõita õige kiirusega, vaid nende enda jaoks. Keegi teine ei tekita neid halbu olukordi, kus inimesed hukkuvad või vigastada saavad , vaid ikka need liiklejad ise," lausus ta. "Loomulikult näidates ennast veidi rohkem, siis ehk püsib see ka paremini meeles."

Tibari sõnul pole liikluses täielikku nulltolerantsi võimalik kunagi rakendada, sest kõiki rikkumisi pole võimalik registreerida. Küll tegeleb politsei tema kinnitusel liiklusrikkumistega tõsiselt, mida näitab ka politseistatistika, sest mida rohkem küsimusega tegeletakse, seda rohkem märgatakse ka rikkumisi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474