10. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnaosavalitsus: Prisma on rikkunud kindlustunnet

Linnaosavalitsus vaidlustas kohtu määruse lubada Kristiine Prismal jätkata kohtuvaidluse ajal alkoholi müüki.

Linnaosavalitsus leiab, et ühiskonnal ja selle liikmetel peab olema kindlustunne, et seadusi täidetakse ja alaealistele alkoholi ei müüda. Prisma on seda kindlustunnet rikkunud ning on ebausaldusväärne, kuna vaidlust ei ole, et alaealistele müüdi korduvalt alkoholi.

Linnaosavalitsuse hinnangul on lubamatu, et kohus eelistab ettevõtja majanduslikke huvisid alaealistele alkoholi kättesaadavuse vähendamise ja välistamise eesmärgile ning rahvatervisele, avalikule korrale ja sellele, et igal õigusrikkumisel peab olema tagajärg.

Esialgse õiguskaitse kohaldamine on andnud ühiskonnale signaali, et kaupmeeste poolt alaealistele korduv alkoholi müümine on pisirikkumine, mis ei too kaasa sisulisi tagajärgi.

Vastavalt Lastekaitse liidu infole on 85 protsenti koolilastest alkoholi tarvitanud, 2006. aastal sooritati alaealiste poolt 8769 väärtegu, mis oli seotud alkoholi tarvitamisega, kuritegusid sooritati alkoholijoobes alaealiste poolt 244.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474