10. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötud ettevõtlusega alustada ei riski

Ehkki ettevõtluse alustamise stardiraha suurus on hüppeliselt tõusnud, ulatudes 70 000 kroonini, riskivad majanduslanguse tingimustes vähesed Ida-Viru töötud oma firma püsti panna.

Ida-Virumaal on sel aastal saanud ettevõtluse alustamise toetust ainult kaks inimest: üks hakkas tegelema õmblustööga ja teine mööblidetailide valmistamisega. Eelmisel aastal jagati stardikapitali 26 idavirulasele, kirjutas Põhjarannik.

Kingsepp Bahruz Bayramov, kes tegutseb FIEna Kohtla-Järvel Põhja mikrorajoonis Säästumarketiga ühe katuse all, ütles, et ilma stardikapitalita poleks temast mullu detsembris ettevõtjat saanud. "Äriplaani oli algul küll raske kirjutada, sest ma polnud seda varem teinud, aga õppisin seda kursusel. Ja oma tööd ma tunnen."

Bayramov lisas, et kuigi rent on kõrge ja klientide üleküllust just pole, jätkub tööd siiski kogu aeg.

Eestis tervikuna on alustavate ettevõtetega Ida-Virumaast paremad lood. Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul määrati maikuus ettevõtluse alustamise toetus 41 inimesele ja sellega luuakse 57 uut töökohta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474