13. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankrotihaldur likvideerib küttevõlaga korteriühistu Saaremaal

Pankrotihaldur Saima Laumets likvideerib pärast oktoobris raugenud pankrotti korteriühistu, millele korterite müügiga hätta jäänud kinnisvaraarendaja jäi võlgu 163 000 krooni.

Saaremaal Kudjapel asuvas Mereranna tee 1 uuselamus on 32 korterit. Pankroti põhjustas see, et arendajale Masterinvestile jäi kätte 17 korterit. Arendaja ise läks märtsis pankrotti.

Laumets rääkis reedel Äripäevale, et pole täna enam nii kindel, kas Eestit võib ees oodata korteriühistute pankrotilaine, nagu maakonnaleht Oma Saar pärast uusarendust hallanud korteriühistu pankroti raugemist kirjutas.

Pankrotihaldur selgitas, et kohtunikki möönnud hiljem, et korteriühistud ei tohiks pankrotti minna, kuna kõik võlad lähevad vanalt korteriomanikult uuele üle.

„Korteriühistu põhimäärus tõmbab (pankrotid – toim) tagasi. Praeguses majanduskriisis on ainuke asi, et ei jõua kuidagi seda maksmist ära oodata, seni võlg aga kasvab, kasvab ja kasvab,“ kommenteeris Laumets.

Uuselamus on praegugi suur hulk kortereid enampakkumisel, sest Masterinvesti pankrotihaldur Raivo Piirla müüb buumijärgselt kõrbenud kinnisvaraarendaja vara.

Ühelt kohtumiselt teisele kiirustanud Piirla ei leidnud reedel mahti Äripäevaga rääkida. Korterite müügikuulutusest ei selgu, kas ostjal tuleb tasuda ka küttevõlg. Samas, kui ühistu enne omanikuvahetust kaob, pole võlga tasuda nagu kellelegi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474