3. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lutheri kvartalist 95% elanikega kaetud 

Tallinna kesklinnas asuvasse rohkem kui 100 aasta vanusesse endisesse Lutheri mööblivabrikusse rajatud elamukvartal on tänaseks 95% osas elanikega täitunud.

Nädalavahetusel sarikapidu pidanud Tallinnasse Lutheri kvartalisse rajatav ehitusjärgus olev nelja-korruseline kortermaja on suure tõenäosusega esimene masuajal kerkima hakanud kortermaja, mis jõudnud juba katuseni, märkis Lutheri kvartali müügijuht Siiri Maask.

Tänavu sügisel valmiv 51 korteriga majas on neli korterit ette ära müüdud, paar tükki broneeritud ning veel mitme huvilisega ollakse jõutud müügiläbirääkimiste lõppfaasi.

Siiri Maaski sõnul hakati uut kortermaja ehitama eelmise aasta lõpus nn sügaval masuajal Grove Investi omanike omavahenditest ilma pangalaenudeta ning ehitaja Nordecon Ehitus AS püsib graafikus.

Lutheri kvartalisse on kokku rajatud 132 korterit, millest on müüdud 80 ja koos ostu eelisõigusega välja üüritud 50 korterit.  Siiri Maaski sõnul erineb Lutheri kvartal enamustest teistest elamurajoonidest selle poolest, et ostu- ja üüriotsuseid langetavad siin valdavalt mehed.

Samuti tõi Maask välja, et Lutheri kvartal on üks väheseid uuselamu piirkondi, mis pole pidanud hindasid masueelsetega võrreldes peaaegu üldse langetama. 

Maaski ütlusel on vaatamata majanduslangusele ostjatel endiselt kõrge huvi Lutheri kvartali vastu. „Mitmed inimesed on pannud ennast järjekorda, et kui vabaneb mõni korter ja kui hind langeb 26 000 kroonile ruutmeetrilt, siis oleksid nad kohe ostmas,“ selgitab Maask. „Meie omanike seisukoht on aga hinna osas olnud küllaltki jäik, sest sama terviklikke ning arhitektuuriliselt unikaalseid  elamukomplekse täna Tallinnas rohkem ei ole.“

Siiri Maask lisas, et trend, mis hoogustub kindlasti uue majanduskasvu toel mõne aasta jooksul ja millesse usuvad enamus suuri tegijaid kinnisvaraturul, näeb ette, et inimesed hakkavad massiliselt kolima linnaäärsetelt põldudelt tagasi kesklinna, kus on olemas vajalik infrastruktuur. „See on ka üks põhjusi, miks me hindu langetanud pole,“ lisas ta.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474