1. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Küte soojuse hinda ei tõsta

Vaatamata sellele, et AS-ile Eesti Energia kuuluv Iru Elektrijaam tõstis AS-ile Tallinna Küte müüdava soojuse hinda alates augustist 14 protsenti, jätab Tallinna Küte oma hinna muutmata, teatas ettevõte.

„Lähtuvalt sellest, et Tallinna Küte ostab suveperioodil üle poole müüdavast soojusest Väos asuvast Tallinna Elektrijaamast, saame me seekord oma hinnad muutmata jätta ning Eesti Energiale kuuluva Iru Elektrijaama neljateistkümne protsendiline hinnatõus meie soojuse hindades ei kajastu, “ ütles AS Tallinna Küte juhatuse liige Priidu Nõmm, „Tallinna Elektrijaamas toormena kasutatava kohaliku puiduhakke kasutamisest on meie kliendid oluliselt võitnud, saame edasi lükata Iru Elektrijaamast sisseostetava soojuse hinna kallinemise mõju oma tarbijatele.“  

Tallinna Küte toodab aasta jooksul müüdavast soojusest ligi 46 protsenti oma katlamajades. Ülejäänud soojuse ostab ettevõte sisse Eesti Energiale kuuluvast Iru Elektrijaamast, Tallinna Küttele kuuluvast Tallinna Elektrijaamast ning teistelt väiksematelt katlamajadelt.

Alates augustist on Eesti Energiale kuuluva Iru Elektrijaama poolt Tallinna Küttele müüdava soojuse ja Tallinna Elektrijaamas kohalikust hakkepuidust toodetud soojuse hinnavahe ligi 175 EEK/MWh viimase kasuks.

„Keskkonnasõbraliku toorme kasutamise osakaal aastasest toodetud soojusmahust on Tallinna Küttes täna 25 protsenti, “ lausus Priidu Nõmm. Pärast hetkel toimuvate Kesklinna–Lasnamäe ja Mustamäe soojusvõrkude suuremahuliste ühendustööde lõppu aastal 2011, suureneb kütusena kasutatava rohelise taastuvenergia kasutamise osakaal pealinnas 30 protsendini.

Tallinna Kütte poolt klientidele täna müüdava soojuse hind on 851,38 kr/MWh ja see kehtib alates käesoleva aasta aprillist.

AS Tallinna Küte varustab soojusega kahte kolmandikku Tallinnast ja lisaks ka Maardu linna. Ettevõtte kuulub Prantsuse rahvusvahelisse energeetikakontserni Dalkia International, mis on Euroopa suurim kaugküttevõrkude haldaja ja soojuse tootja ning tegutseb kokku 41 riigis. AS Tallinna Küte haldab Tallinnas kolme suurt katlamaja ning mitmeid väikseid katlamaju. Lisaks kuulub AS-ile Tallinna Küte ka Väos asuv Tallinna Elektrijaam, mis on soojus- ja elektrienergia koostootmisjaam ning mis kasutab kütusena kodumaist taastuvenergiat, nagu hakkepuit, puidujäätmed ja freesturvas.

AS Tallina Küte möödunud aasta kahjum oli 19,9 miljonit - ja käive 1,3 miljardit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474