28. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taskusse kolimise üheks põhjuseks IT-spetsi lähedus

Kohtute raamatupidamiskeskuse Tartu kesklinnas asuvasse Taskusse kolimise üheks oluliseks põhjuseks on IT-tugiisiku lähedus, selgub justiitsministeeriumi Äripäevale edastatud vastulauses.

Justiitsministeerium edastas vastulause tänases Äripäevas ilmunud artiklile "Riik aitas Neinar Seli täbarast olukorrast välja".

Alljärgnev on Kohtute raamatupidamiskeskuse juhataja Christer Haimi vastulause.

"28. septembri Äripäev väitis, et riik lähtus kohtute raamatupidamiskeskuse uue üüripinna valikul Tasku ärikeskuse majandushuvidest. See on vale, võitjaks valiti riigile parim pakkumine. Kolimise peapõhjus on kulude kokkuhoid. Kontoriruume vahetades hoiab keskus edaspidi iga kuu kokku üle 60 protsendi rendiraha. On tõsi, et paberil on Tarmeko pakutud hind ruutmeetri kohta odavam – seda siiski vaid 4,62 krooni, mitte 13 krooni nagu väidab Äripäev (Äripäeva andmed pärinevad kohtute raamatupidamiskeskuse enda üüripindade pakkumise võrdlusest, kus on kirjas, et Tasku Keskuse pakkumises on ruutmeetri hind koos käibemaksuga 118 krooni ja Tarmeko pakkumises on hind koos käibemaksuga 105 krooni - toim). Kuid sobivaimaid ruume ei valita kunagi vaid liitmis- ja lahutamistehtega. Arvesse peab võtma ka kvaliteeti, ja siin tuleb Tasku eelis selgelt välja. Kuna raamatupidamistöid tehakse interneti vahendusel, siis on esmatähtis turvaline ja kvaliteetne andmeside. Nii Taskus kui ka Tarmekos on olemas andmeside fiiberühendus, kuid Tasku kasuks räägib andmeside pakkujate rohkus ja parem tehniline lahendus. Seda on kinnitanud ka Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus, kes korraldab raamatupidamiskeskuse andmesideühendust. Tasku teine oluline eelis on asukoht Tartu kohtumaja vahetus läheduses. Nimelt asub raamatupidamisekeskuse IT-tugiisik kohtumajas ja nii saab ta Taskus IT-probleemidele kiiremini reageerida. Kesklinna piiril paiknevas Tarmeko hoones oleks IT-küsimuste lahendamine märksa probleemsem. Tasku pakub 48 m2 rohkem kabinetipinda kui Tarmeko ning ka töökeskkond on seal märksa turvalisem, sest ööpäev ringi on olemas nii turvatöötajad kui ka valvekaamerad, Tarmekos pole kumbagi. Kohtute raamatupidamiskeskuse uue ja soodsama üüripinna valiku taga on ainult ratsionaalsed majanduslikud ja töökorralduslikud kaalutlused. Kui otsuse tegemist üldse keegi kallutada suutis, siis ainult raamatupidamiskeskuse töötajad, kes väljendasid peaaegu ühel häälel soovi jätkata tööd Taskus, mitte Tarmeko majas.".

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474