24. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Plahvatuse läbiviijad tõenäoliselt Tšetšeeniaga seotud

Analüütikud peavad tõenäoliseks, et täna Moskva lennujaamas toimunud plahvatus oli Põhja-Kaukaasia mässuliste korraldatud.

Paul Rodgers Bradfordi ülikoolist ütles Reutersile, et tõenäoliselt võivad kahtlusalused olla kaukaaslased, tõenäoliselt Tšetšeeniaga seotud. Teine variant on, et mingi kriminaalne rühmitus, kuigi see on vähem tõenäoline.

Teine analüütik Matthew Clements lisas, et kuna esmase info põhjal oli tegu enesetaputerroristiga, sest selle põhjal võib järeldada, et tegu oli pea kindlalt Põhja-Kaukaasia seotud mässulistega. See sobiks ka nende taktikaga, sest tsiviilisikud lennujaama sobiksid hästi sinna plaani, märkis Clements.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474