Autor: Juuli Laanemets • 27. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik soosib e-menetlust riigihankel

Möödunud aastal nõustas rahandusministeerium riigihangete küsimustes isikuid 1901 korral, päringute arv kasvas võrreldes mullusega 28%. Eraldi pakutakse e-riigihangete keskkonna kasutajakoolitusel osalemist.

Eelmisest aastast kehtib riigihangete korraldamisel 50% e-menetluste nõue, seetõttu kutsub rahandusministeerium nii hankijaid kui pakkujaid aktiivselt e-riigihangete keskkonna kasutajakoolitustel osalema. „Koolitused on kõigile tasuta ning suurema huviliste arvu korral on võimalik neid ka eraldi tellida,“ ,“ ütles riigihangete ja riigiabi osakonna juhataja Armin Lastovets. „Sellist võimalust on viimastel kuudel kasutanud näiteks Sillamäe Linnavalitsus ja Tallinna Transpordiamet.“

Laekunud nõustamispäringutest suurima osa 77% esitasid hankijad ning ülejäänud 23% pakkujad ja huvitatud isikud. Lastovets ütles, et info praktikas tõusetunud küsimuste kohta aitab valdkonna poliitikat paremaks kujundada ning koolitusi tõhusamaks teha.

Rahandusministeerium koolitas möödunud aastal kokku 1177 isikut, korraldades 53 tasuta koolitust. Nendest 39 oli riigihangete keskkonna kasutajakoolitust ning 14 riigihangete seaduse koolitust.

Riigihangete infoportaalis leiab koolituste info ja registreerimisvõimaluse SIIN ning riigihangete seaduse tõlgendamise olulisemad seisukohad on nähtavad SIIN.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474