Autor: Juuli Laanemets • 27. veebruar 2014

Riik soosib e-menetlust riigihankel

Möödunud aastal nõustas rahandusministeerium riigihangete küsimustes isikuid 1901 korral, päringute arv kasvas võrreldes mullusega 28%. Eraldi pakutakse e-riigihangete keskkonna kasutajakoolitusel osalemist.

Eelmisest aastast kehtib riigihangete korraldamisel 50% e-menetluste nõue, seetõttu kutsub rahandusministeerium nii hankijaid kui pakkujaid aktiivselt e-riigihangete keskkonna kasutajakoolitustel osalema. „Koolitused on kõigile tasuta ning suurema huviliste arvu korral on võimalik neid ka eraldi tellida,“ ,“ ütles riigihangete ja riigiabi osakonna juhataja Armin Lastovets. „Sellist võimalust on viimastel kuudel kasutanud näiteks Sillamäe Linnavalitsus ja Tallinna Transpordiamet.“

Laekunud nõustamispäringutest suurima osa 77% esitasid hankijad ning ülejäänud 23% pakkujad ja huvitatud isikud. Lastovets ütles, et info praktikas tõusetunud küsimuste kohta aitab valdkonna poliitikat paremaks kujundada ning koolitusi tõhusamaks teha.

Rahandusministeerium koolitas möödunud aastal kokku 1177 isikut, korraldades 53 tasuta koolitust. Nendest 39 oli riigihangete keskkonna kasutajakoolitust ning 14 riigihangete seaduse koolitust.

Riigihangete infoportaalis leiab koolituste info ja registreerimisvõimaluse SIIN ning riigihangete seaduse tõlgendamise olulisemad seisukohad on nähtavad SIIN.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806