Autor: Juuli Laanemets • 28. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrilevi hanked nüüd e-keskkonnas

Sellest nädalast hakkab Eesti suurim jaotusvõrguettevõte Elektrilevi kõiki hankeid läbi viima riigihangete elektroonilises keskkonnas, olles seega suurima hangete arvuga hankija e-keskkonnas.

Elektrilevi hangete osakonna juhataja Koit Semjonovi sõnul lõpetati hanketeadete avaldamise vanas, Oracle’i eHK nimelises keskkonnas 26.maist.“Kui seni kasutasime riigihangete registrit vaid suuremate hangete tegemiseks, siis nüüd viime tasuta keskkonda üle absoluutselt kõik meie avaldatavad hanked. Sellega jäävad ära IT-kulud meie oma keskkonna ülalpidamisele ja arendamisele. Pakkujad saavad nüüd hea ülevaate kõikidest meie hangetest ühest kohast,” selgitas Semjonov.

Riigihangete e-keskkonna eelisena toob Semjonov välja töökindluse, mugava päringute tegemise võimaluse teistesse registritesse ning näiteks e-pakkumuste vastuvõtmise ja avamise reaalajas. See teeb hangete menetluse lihtsamaks, läbipaistvamaks ja sujuvamaks.

Elektrilevist saab Rahandusministeeriumi hallatavas e-riigihangete keskkonnas hangete arvult suurim hankija. Möödunud aastal viis ettevõte läbi 1200 hankemenetlust kogusummas 55 miljonit eurot. Elektrilevi hangib elektrivõrgu ehitamiseks ja hoolduseks vajalikke töid, materjale ja seadmeid.

Elektrooniline riigihangete keskkond on 2011. aastast käivitunud innovaatiline töökeskkond, mis koosneb infoportaalist ja riigihangete registrist, mille abil saavad hankijaid korraldada riigihankeid elektrooniliselt ja pakkujad nendel osaleda.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474