Autor: Juuli Laanemets • 26. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB müüb täiskorrashoiuteenuste äri Nordic Capitalile

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontsern ABB Grupp teatas, et müüb oma täiskorrashoiuteenuste (Full Service) ärivaldkonna ettevõttele Nordic Capital. Tehingu summat ei avalikustata ning müügitehing viiakse lõpule tänavuse aasta neljandas kvartalis. ABB Grupp on viimase 11 kuu jooksul müünud viis vähem kasumlikku ärivaldkonda.

ABB täiskorrashoiuteenuste ärivaldkond pakub ettevõtetele täielikult allhanke korras sisseostetavaid tööstusseadmete korrashoiuteenuseid. Täiskorrashoiuteenuste valdkond loodi elukaarekorrashoiu (Life Cycle Service) kõrvale ning kujunes edukaks iseseisvaks äriüksuseks. Siiski otsustas ABB sellest ärist loobuda piiratud sünergia tõttu ettevõtte tuumikportfellis. Edaspidi jätkatakse elukaare korrashoiuteenuste pakkumist ainult ettevõtte paigaldatud seadmetele.

”Täiskorrashoiuteenuste valdkonna müük on täielikult kooskõlas meie strateegiaga toodete ja teenuste portfelli pideva optimeerimise osas. Pärast selle teenuse müüki oleme viimase üheteistkümne kuu jooksul leidnud uue kodu viiele meie ärivaldkonnale, millel pole olulist sünegiat teiste meie portfelli toodete ja teenustega,” ütles ABB Grupi tegevjuht Ulrich Spiesshofer. ”Olen veendunud, et täiskorrashoiuteenuste äri areneb edasi uue omaniku Nordic Capitali omandis ning see tuleb kasuks nii klientidele ja töötajatele.”

“Oleme väga põnevil, et saame koos täiskorrashoiuteenuse juhtkonnaga investeerida valdkonna kasvu ja arengusse. Tegemist on selge väärtusega ja sõltumatu ärivaldkonnaga, mis on täielikult keskendunud oma klientidele ja seeläbi oma valdkonnas maailma juhtivaid teenustepakkujaid sellel kasvaval turul. Täiskorrashoiuteenuste töötajate pädevus ja pühendumus on samuti muljetavaldavad,” ütles Nordic Capital Fundsi nõunik John Hedberg.

Eestis on ABB-l kaks täiskorrashoiuteenuste klienti: Kunda Nordic Cement ja ettevõtte enda elektrimasinate tehas.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474