Autor: Juuli Laanemets • 10. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oru linnaosa saab miljoni eurot, et normaalne veevarustus taastada

Kohtla-Järve Oru linnaosa veevarustuse ja reoveepuhastuse rekonstrueerimiseks otsustas KIK toetada 1 miljoni euroga. Keskkonnaministri sõnul tehti kiireloomuline otsus, sest Oru linnaosa veekvaliteet on nii halb, et kohalik vee-ettevõte peab tarnima inimestele joogivett paakautodega. Projekt valmib 2015. aasta lõpuks.

"Tingimus on, et praegu reostunud veega piirkonnas valitakse kõige töökindlam ja majanduslikult kõige mõistlikum lahendus. Praegune olukord, kus joogivett tuleb koju tassida kanistritega, saab loodetavasti õige pea läbi," ütles riigile kuuluva sihtasutuse nõukogu esimees Keit Pentus-Rosimannus.

Oru reoveekogumisal elab ligi 1500 inimest, kes saavad tänu projektile kvaliteetse joogivee ning kaasaegse reoveekäitluse. Tööde käigus rajatakse ligi 8 km joogi- ja reoveetorustikku, et ühendada Kohtla-Järve Oru linnaosa, Toila ja Jõhvi valda läbiva Ahtme-Kohtla-Järve joogivee magistraali ja reovee kollektoriga. Samuti rajatakse maa-alune kompaktne reoveepumpla.

Toetuse saaja ja projekti elluviija on Järve Biopuhastus OÜ ning projekti rahastatakse KIKi keskkonnaprogrammist. Sama ettevõte tuvastas 2013. aasta oktoobris tellitud Oru linnaosa ühisveevärgi vee süvaanalüüsi tulemusena, et joogivees on benseeni, tolueeni ja fenoolide sisaldus lubatud piirväärtustest oluliselt suurem. Reovesi suunatakse täna 5 biotiiki, mis ei taga aga nõuetele vastavat puhastusastet. Oru veevõrk on ehitatud valdavalt 1960ndatel aastatel.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474