Autor: Juuli Laanemets • 10. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiasäästunädal jagab uusi teadmisi

10.-16. novembrini toimub üleriigiline Energiasäästunädal, mille eesmärk on suunata inimesi mõtlema energia tarbimise ning selle vähendamise peale. Energiasäästunädalat peetakse juba kuuendat korda.

Energiasäästunädala projektijuhi Neeme Kärbo sõnul soovitakse energiasäästunädalal pöörata erilist tähelepanu uute energia- ja ressursisäästuga seonduvate suundumuste ning kavandatavate meetmete tutvustamisele. “Euroopa Liidu uus eelarveperiood on käivitunud. Eestile avanevad erinevad toetusmeetmed korterelamute energeetiliseks renoveerimiseks, taastuvenergialahenduste laialdasemaks rakendamiseks, kaasaegsete tänavavalgustussüsteemide arendamiseks kui ka paljuks muuks kasulikuks. Seminaridel ja infopäevadel jagatakse kogemusi eelmisel toetuste perioodil läbiviidud edukatest projektidest. Üle Eesti toimuvate õppepäevade käigus on võimalik tutvuda renoveeritud kortermajadega ning osaleda teemakohastel seminaridel,“ sõnas Tartu Regiooni Energiaagentuuri projektijuht Kärbo.

Nädal avatakse 10. novembril seminariga „Energiamajandus: Eesti jõukuse nurgakivi?“, mis keskendub Eesti energiamajanduse tulevikusuundumustele ning Eesti Energiamajanduse arengukavale ENMAK 2030.

Üle Eesti korraldatakse nädala raames enam kui 60 üritust, lisaks konverentsidele ja seminaridele saab kuulata loenguid, toimuvad töötoad ja õppepäevad. Kolmandat aastat viib Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) läbi kooliõpilaste konkursi „Energiasäästunädal Sinu koolis“.

Nädala kavaga saab tutvuda SIIN. Üleval on ka juhised ja näpunäited, kuidas tööl ja kodus lihtsate vahenditega elektri ja soojuse tarbimist vähendada.

Energiasäästunädalat korraldavad Tartu Regiooni Energiaagentuur, KredEx, Eesti Energia, Eesti Korteriühistute Liit, Keskkonnainvesteeringute Keskus, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium,  Swedbank, Säästva Eesti Instituut, Tallinna Energiaagentuur ning Tartu Teaduspark.Teavitust aitavad läbi viia Postimees, ERR, DELFI  ja Bauhof.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474