Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 6. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas meediaäris renditakse või omatakse büroopinda?

Aastalõpu intervjuu Äripäeva peadirektor Igor Rõtoviga tegi konkurent Hans H. Luik. Selles vestluses arutasid nad ka teemal, kas meediaäris tasub büroopinda rentida või omada.

Järgneb väljavõte intervjuust.

Hans H. Luik: Üks eripära on välismaa kirjastajatel veel. Norrakad ja rootslased ei ostnud oma kasumi eest toimetusele ruume. Äripäeva maja, mida Tallinnas Pärnu maantee Üüri maksame siin 1998. aastast. Põhjus on lihtne. Kusagil 30 aastat tagasi otsustas Äripäeva omav Rootsi perefirma, et nemad kinnisvarariski ei võta. Isegi kui mingil puhul tundub kasulik, nemad seda põhimõtet ei murra. Üür moodustab Äripäeva kogukuludest 5,3%. 1998. aastast saadik oleme käibe umbes viiekordistanud. Pole tarvis olnud kõrvalisele tegevusele, ehitamisele, energiat kulutada.: Kapitalismi ebaõiglust tõestas mulle kujukalt see, et meie firma Ekspress Hotline, mille äri Google ära sööb, investeeris oma kasumi kahte Kadrioru majja. Hotline on ammu müüdud, majade hind aga kasvab. Pole vaja mingeid kaadriotsuseid,

silla juures selle nime all tuntakse, on teie üüripind. Olete vist mitme maja jagu võõrastele üüri maksnud juba.Igor Rõtov:

Hans H. Luik

mingeid müügikoosolekuid, mingit hullu telemarketingi.

Loe kahe meediaguru intervjuud pikemalt SIIT

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474