28. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turul on eelistatuim kolmetoaline korter

Kinnisvaraportaali KV.EE korraldatud uuringust selgub, et  Eesti keskmist palka teenivad tallinlased eelistasid koduks kolmetoalist korterit uusarendusse või linnaserva.

Portaalis tehtud otsingud näitasid, et viimastel aastatel on järjest vähenenud ühetoaliste korterite otsimise osakaal, sellevõrra on kasvanud suuremate korterite otsimine. «Võime eeldada, et inimeste avaruse soov on kasvanud või uusarendustesse kerkivad korterid on mõnevõrra väiksemate ruutmeetritega, mis teevad suurema tubade arvuga korterite soetamise taskukohasemaks,» selgitas KV.EE turundusjuht Kristiana Põld.

Kinnisvaraportaal KV.EE tellimusel viidi läbi veebiuuring, kus uuriti 18-66 aastaste internetikasutajate eelistusi seoses kodu soetamisega. Uuringule vastas 1007 Eesti elanikku. Kahetoalist korterit eelistavad 18-25 aastased või üle 50 aastased naisterahvad, kelle sissetulek pereliikme kohta on 500-1000 euro juures ning kes otsivad kodu magalapiirkonda või kesklinna.

Kolmetoalist korterit plaanivad soetada 26-35 aastased tallinlased, kelle sissetulek pereliikme kohta on kuni 800 eurot. Kolmetoalisi eelistatakse ennekõike soetada uusarendustesse või linnaäärsetesse asumitesse.

«Kõik portaali külastajad ei tee tehinguid täna-homme, väga suur hulk neist alles kujundab arvamust: kus, milline ja kui kallis võiks olla nende järgmine kodu. Tehinguteni võidakse jõuda alles lähema paari aasta jooksul,» rääkis ta. 40 protsenti järgneva aasta jooksul kinnisvaraportaale kasutada plaanivatest inimestest soovib tõenäoliselt       kinnisvara osta. Üürida soovib 12% vastanutest.

Teadlikkus kinnisvaraportaalidest on Põllu sõnul väga kõrge. «Kodu otsimist seostatakse kinnisvaraportaalidega sama tugevalt kui rahaülekandeid pankadega,» rääkis ta. Vaid 4% vastanud 18-66 aastastest internetikasutajatest ei suutnud iseseisvalt ühtegi portaali nimetada, kõige enam mainiti loomulikult kaht kõige suuremat kinnisvaraportaali KV.EE ja City24.ee, aga ka Soov.ee’d ja teisi väiksemad portaale.

Autor: Kristiana Põld

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474