24. aprill 2017

Kalamaja ootab ees liikluskaos

Kalamaja tänavatel on juba praegu raske liigelda, kuna kitsastel tänavatel on autosid pargitud mõlemale teepoolele.

Gustav Adolfi kooli laienduse avamine Kalamajas toob tipptunnil juurde 500 autot juurde ning muudab piirkonna läbipääsmatuks, leiab 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter.

Enam kui 700 algklasside õpilasega linnakooli avamine muudab selgelt niigi juba ehituskeerises ja järsult suureneva elanikkonnaga Kalamaja liikluskorraldust. Piirkonda ehitatakse nii uusi kortermaju kui ka rekonstrueeritakse hooneid Kunstiakadeemia tarbeks.

Vana-Kalamaja tänava liiklus on praegu tihe, lisaks tuleb piirkonda mitu uut elamuarendust, mis tähendab ehitusmasinaid ning lisaks ka uusi elanikke ja autosid. Samuti tuleb lähikonda, koos suure hulga õpilaste ja autodega,” rääkis Vahter.

Olukord müütub eriti keeruliseks, kuna tegemist on noorema kooliastmega ning lapsi toovad kooli vanemad. “Samuti tuleb majja mitte piirkonna- vaid linnakool, mis tähendab, et lapsed ei kõnni naabrusest ise jala, vaid (tulevad – toim) vanemate transpordiga,” kommenteeris Vahter. “Kell kaheksa hommikul on seal paratamatult täielik möll ja linn peaks tekkivat olukorda praegu lahendama hakkama.”

Liikluskoormus ei suureneks nii palju, kui Gustav Adolfi Gümnaasiumi laiendus muudetaks piirkonnakooliks. Teine liikluskoormusele soodsam võimalus on jätta algkool vanalinna ja kolida Kalamajja Gustav Adolfi Gümnaasiumi vanemate klasside õpilased.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806