26. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Flora kvartalisse kerkib uus ärihoone

Uus ärihoone Flora kvartalis, mis valmib 2017. aasta lõpuks.
Autor: Lumi Capital
Ajaloolised Flora ärikvartali tehasehooned A ja B saavad naabriks uue ligi 1900 ruutmeetrise üüripinnaga hoone, mis kannab tähistust C.

Tiheda liiklusega Tulika, Endla, Sõpruse puiestee jt tänavate ristmiku äärde rajatav ärihoone majutab tulevikus eelkõige 10 kuni 40 töökohaga ettevõtteid, mis saavad vastavalt vajadusele üürile võtta kas veerand korrust või terve korruse, kirjutas Uus Maa Kinnisvarabüroo oma blogis.

Üürihinnad algavad 12 €/m2 ning praeguste plaanie kohaselt valmib maja juba aastavahetuseks. Ärihoone arendajaks on Lumi Capital OÜ ning üürnike otsijaks Uus Maa Kinnisvarabüroo. Haldusküsimuste eest vastutab ISS.

Kvartali ajaloost

Flora ärikvartal on suuresti seotud Eesti tarbekeemiatööstuse enam kui saja-aastase ajalooga. 1889. aastal asutati Kaubamaja Woldemar Mayeri Lesk & Poeg juurde vabrik, mis tootis või- ja juustuvärve, juustulaapi ja kondenseeritud piima. 1896. aastal muudeti vabrik aktsiaseltsiks Tallinna Keemiatehas Richard Mayer. Tehas tootis Venemaale piimhapet, oblikhapet, aniliinõli ja nitrinit.

Esimese maailmasõja ajal valmistas Tallinna keemiatehas püssirohtu ning lõhkeainete jaoks vajalikku lämmastik- ja väävelhapet. 1920. aastate alguses sattus ettevõte rahalistesse raskustesse ning asuti müüma selle maad ja vara. Mayeri hoonetes alustas tegevust kolm keemiavabrikut, mis 1940. aastal natsionaliseeriti ja millest osad lõpetasid tegevuse Saksa okupatsiooni ajal.

Pärast Teist maailmasõda tegutses Tallinnas mitukümmend väikest keemiaettevõtet. Neist suurem osa liideti 1947. aastal Tallinna keemiakombinaadiks, millega järgnevatel aastatel ühendati veel mitu vabrikut ja kombinaati. 1980. aastal valmis Flora nime saanud ettevõtte uus tootmishoone Laki tänavas. Kõige tuntumad keemiatooted olid toona Flora pesupulbrid.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474