1. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LAEV sai nutitelefoniga juhitavad pilvepostkastid

Maailma esimene nutipostkast LAEVas
Foto: Kaupo Kalda
Cleveron paigaldas Rocca al Mares asuvasse kortermajja LAEV maailma esimesed nutipostkastid, mis kaotavad vajaduse kodus kullerit oodata või kuhugi kaugele pakiautomaadi juurde minna.

AS Cleveron tõi koos Collect.Net teenusega turule pilvetehnoloogial põhinevad ja nutitelefoniga juhitavad nutipostkastid ja seadis need üles selle aasta alguses valminud elu- ja ärihoonesse LAEV. Nutipostkastid on võtmevabad ja võimaldavad lisaks postile vastu võtta ka pakke.

AS Cleveroni juhatuse esimehe Arno Küti sõnul alustatakse nutipostkastidega Eestist. Ettevõttel on aga plaan viia nutipostkastid eelkõige Euroopa ja Põhja-Ameerika turgudele. “Pakkide edastamises seisavad ees murrangulised ajad ning postkasti kui sellise funktsioon peabki muutuma, olema tubli samm inimeste ja äride ootustest ees,” kommenteeris Kütt. “Pilvepõhine postkast on uus reaalsus, kindel märk kaasaegsest muutuvast maailmast.”

“Sisuliselt on tegemist järgmise põlvkonna postkastidega. Kogu infovahetus paki saatja ja saaja vahel ning postkasti ja tulevikus ka välisukse osas toimib iseteeninduses ja mobiili põhiselt,“ ütles Ojakivi.

Elu- ja ärihoone LAEV arendaja Kalev Raidjõe sõnul toovad nutipostkastid ehk SnapLockerid pöördelise muudatuse kinnisvaraarenduse tulevikustandarditesse. “Jah, me oleme täna esimene ja ainuke nutipostkastidega hoone, kuid on selge, et juba paari aasta pärast on see elementaarne tõeliselt kaasaegse kortermaja või ärihoone osa,” ütles Raidjõe.

“Kindlasti on nutipostkastid kriitilise tähtsusega ka äripindade omanikele, kes sageli võtavad vastu kümneid saadetisi päevas ja kellele see annab märkimisväärse sõltumatuse,” lisas Raidjõe.

Nutipostkastid avanevad QR-koodiga. Saadetiste suurus peab mahtuma 36x38x60 cm vahele. Postkastidesse saavad kirju ja pakke jätta kõik kullerteenuse operaatorid. Cleveron arendab koostööd eelkõige kinnisvaraarendajate, kullerfirmade, e-kauplejate ja jaekauplustega. Nutipostkastid laiendaksid ka Omniva, Itella SmartPosti jt teenuseid, kuid kõige enam on need suunatud siiski mugavust hindavale lõpptarbijale.

Cleveron on Eesti kapitalil põhinev tehnoloogiaettevõte, mis arendab jaekaubanduse- ja logistikaettevõtetele mõeldud pakkide edastamise tehnoloogiat. Elu- ja ärihoone LAEV asub Tallinnas Rocca al Mares Vabaõhumuuseumi tee 1 ja seal on 29 korterit ning 17 äripinda. Hoone arendajaks on Triestate OÜ.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474