6. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistute liit sai rahvusvahelise auhinna

Renoveeritud kortermaja Tallinnas Mustamäel
Foto: kinnisvarauudised.ee
Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) töö säästlikuma energiatarbimise nimel pälvis maineka ülemaailmse energiaauhinna Energy Globe Award rahvuslikus kategoorias.

Ühtlasi jätkab EKÜL võistlemist üleilmsele peaauhinnale, teatas liit.

Rahvusliku kategooria säästliku energiatarbimise konkursil osales 2000 kandidaati 178 riigist, igast riigist valiti välja vaid üks laureaat. Üldvõidule kandideerivad kõik rahvuslike kategooriate võitjad. Auhinda annab välja rahvusvaheline organisatsioon Energy Globe Foundation peakorteriga Austrias.

Korteriühistute liitu tunnustati kortermajades elavate energiatarbijate teadlikkuse tõstmise ja korteriühistutele energiatõhususe alaste koolituste korraldamise eest aastatel 2014-2015. Liit teavitas toona majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi toel lõpptarbijaid elektrienergia ühisostudest.

EKÜL on korraldanud mitmeid lõpptarbijatele suunatud ühisoste: toimunud on kaks elektrienergia ühisostu, elektripaigaldiste käidukorralduse ühisost, samuti võeti ette arvutite ühisost sülearvutite soetamiseks.

Esimese ühisostu kavandas EKÜL Eesti elektrituru avanemisel. Sellel 2012 toimunud ühisostus osales ligi 800 korteriühistut ja ligi 25000 korteriomanikest lõpptarbijat, kelle elektritarbimine kokku oli ligi ca 183 miljonit kWh/a.

Eesti Korteriühistute Liidu üldkoosolek täiendas sel aastal liidu põhikirja ja nimetas liidu üheks oluliseks tegevussuunaks lõpptarbijate õiguste ja huvide esindamise ning vastavasisulise teabe ja nõustamise pakkumise.

Mujal maailmas on tähelepanu pälvinud ka Eesti korteriühistute teadlikkus hoonete renoveerimisel ning Euroopa Liidu toetusrahade kasutamisel. Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474