Autor: kinnisvarauudised.ee • 26. september 2019

Vaata, millised arendusprojektid kandideerivad Tallinna ettevõtlusauhinnale

Tallinna linn korraldab juba 16. korda ettevõtluskonkurssi, et tõsta esile kohalikke ettevõtjaid ja ettevõtluse arendajaid. Kinnisvaraarenduste kategoorias kandideerib laureaaditiitlile 3 arendusprojeti.
Hotell Ibis Tallinnas Juhkentali tänavas
Foto: Andras Kralla

Ibis Tallinn Center hotell, arendaja OÜ Hausers Grupp

Maailma ühte suurimasse hotelliketti Accor kuuluv Ibis Tallinn Center hotel avas uksed 1. juunil. Juhkentali tänaval asuv Ibis on esimene omalaadse sisekujunduse kontseptsiooniga maailmas. Hotelli tubade sisu ja välimus loodi kümnete tuhandete külastajate ülemaailmse tagasiside põhjal. Tubades puuduvad kapid ja eraldi tähelepanu on pööratud ruumide helikindlusele ning voodimadratsite mugavusele, mille väljatöötamisel võeti arvesse üle 60 rahvusvahelise uneeksperdi arvamust.

Kuuekorruselises hotellis on 190 tuba, kaks nõupidamisteruumi, restoran Charlie’s Corner ja avar väliterrass. Igal korrusel on ka tuba, milles on saun.

„Huvi 3-4 tärniga hotellide vastu on Tallinnas suur, sest järjest enam eelistatakse liigse luksuse asemel mõistliku hinnaga hotellitube, kus samas on olemas kõik vajalik üheks-kaheks peatuspäevaks. Meie eelis on kindlasti ka see, et oleme loonud soodsad tingimused suurte gruppide vastuvõtmiseks,“ on öelnud Ibis Tallin Center hotelli tegevjuht Madis Laid. Rohkem infot hotelli kohta ja fotod leiab SIIT

Noblessneri sadamalinnaku arenduse esimene etapp, arendaja BLRT Grupp AS

BLRT Grupi kinnisvara arendusdirektori Ivar Piirsalu ütles ehituse esimest etappi kokku võttes, et 5 aasta jooksul on renoveeritud ja rekonstrueeritud ajaloolistes hoonetes umbes 10 000 ruutmeetrit äripinda, milleks kulus 10 miljonit eurot investeeringuid.

Viimase kahe aasta jooksul on Noblessneri ajaloolistesse tööstushoonetesse kolinud mitmed ärid, galeriid ja restoranid. Sügisel avab endises allveelaevatehase kompleksis uksed rahvusvaheline Kai kunstikeskus ja valmis saab linnaku tähthoone Noblessneri valukoda, kus hakkavad toimuma kontserdid ning kuhu saab pinna Proto avastustehas.

„Samuti on valmis elamuehituse esimene etapp ehk Staapli kvartal, kus 200 korterit, ja 3000 ruutmeetrit äripinda,“ rääkis Piirsalu. Mida ehitatakse teises etapis, loe SIIT ja SIIT

Lumi Kodud, arendaja Lumi Kodud Manufaktuuri OÜ

Tegemist on Eesti esimeste professionaalset haldusteenust pakkuvate üürimajadega.

Eesti kinnisvaraturul puudus seni üürilahendus, mis pakuks kaasaegset ning stabiilset, spetsiaalselt pikaajaliseks kasutamiseks arendatud elukeskkonda. Lumi Kodudes Manufaktuuri elukvartalis on kokku 127 ühe-, kahe- ja kolmetoalist korterit, kuhu on sisse ehitatud integreeritud tehnikaga köök, vannituba koos mööbli ja pesumasinaga. Ülejäänud korteri saab üürnik vastavalt oma maitsele ise sisustada.

“Üürimaju on kaks, väiksemas asub 56 korterit ja suuremas 71,” rääkis Kinnisvarauudistele Lumi Capitali üürimajade ärijuht Hannes Tall. Lisainfo ja fotod leab SIIT

Konkursi võitjad selguvad 9. oktoobril Noblessneri valukojas toimuval pidulikul galal, kus kuulutatakse välja selle aasta parim kinnisvara arendusprojekt, ettevõtetevaheline koostööprojekt, alustav ettevõte, turismitegu, töökohtade looja ja vastutustundlik ettevõte ning esimest korda antakse auhind parimale tulevikulahendusele.

Lisaks seitsmele põhikategooriale antakse ettevõtluspäeval koostöös Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Ülikooli, Eesti Kunstiakadeemia ja sihtasutusega Eesti Rakenduskõrgkoolid üle ka eriauhinnad aasta parimatele rakenduslikele teadustöödele.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474