Autor: Lia Siht, Rendini jurist • 29. aprill 2021

Teadmatus sellest kindlustusfirma õigusest võib maksma minna sadu eurosid

Kindlustuslepingute tingimused on enamasti keerulised ja inimestele arusaamatud. Rendini jurist Lia Siht toob välja ühe kindlustuse olulise osa, millest igaüks teadma peaks. Selle nimeks on hüvitise tagasinõude ehk regressi õigus.

Kindlustushüvitise tagasinõue võib kõlada terminina keeruliselt, kuid tegelikult on sellel kergesti mõistetav põhimõte. Siht toob lihtsa näite: “Oletame, et korteris uputab ning selle tagajärjel saab veekahjustusi ka sellest allpool olev korter. Alumise korteri omanikul on kodukindlustus ja ta esitab kindlustusele nõude kahjude hüvitamiseks. Kindlustus hindab tekkinud kahju rahalise suuruse ja maksab summa oma kliendile välja. Kuna kahju tekkimises on süüdi aga ülemise korruse naaber, esitab kindlustus tema vastu tagasinõude ja ta peab alumise korruse naabrile välja makstud summa kindlustusele tagasi maksma.”

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474