Autor: Lauri Leet • 3. mai 2021

Kinnisvaraeksperdid majadest: 10% ülepakkumine pole mingi ime

Rabelema ei pea hakkama, aga hinnast 10% ülepakkumine pole täna turul midagi ulmelist, tõdevad kinnisvaraeksperdid.
Maja Peipsi järve ääres
Foto: Raul_Mee

“Nõudlust liigub kasvavas trendis, aga turul pole lihtsalt midagi pakkuda. Sealt tulevadki käärid sisse ja väike hinnasurve ka,” kirjeldas majade ja suvilate turu olukorda Uus Maa Harjumaa juhtiv konsultant, Pirita ja Viimsi kutselise maakler Marek Kirjanen Äripäeva raadio kinnisvarasaates.

Samas tõdes ta, et igasugused objektid ükskõik mis hinnaga veel kaubaks ei lähe.

Uus Maa Harjumaa kutselise maakleri Ketlin Jundase sõnul on turg praegu tõesti agressiivne. „Kui midagi head tuleb turule, ei saa ootama jääda. Inimesed on valmis pakkuma ka pisut rohkem, kuna nad jäävad majja elama umbes 7-10 aastaks,“ rääkis Jundas.

Jundas tõi näiteks ühe hiljutise tehingu, kus müügihinnaks kujuneski kuulutusest kümnendiku võrra kallim hind. „Pakkumisel oli 266 000-eurose müügihinnaga maja, millele tuli ühe päevaga kümme huvilist. Järgmisel päeval korraldasin enampakkumise, mille tulemusena mindi tehingusse 290 000 euroga,“ kirjeldas Jundas.

Suvilaid ostetakse maaklerite sõnul täna ikkagi perspektiiviga asuda sinna tulevikus püsivalt elama. Sellepärast on olulised ka transpordiühenduste ja kõikvõimalike teenuste olemasolu.

Kirjaneni sõnul on suvilat või tühja krunti Tallinnas ja selle lähiümbruses pea võimatu leida.

Ka Jundas tõdes, et inimesed enam ei küsigi suvilaid ja krunte pealinnast 30 kilomeetri raadiusesse, vaid ollakse nõus sõitma 50-60 kilomeetrit. Lähemalt pole enam midagi võtta, sõnas ta.

Milliseid suvilaid ja krunte on turul saada ja mida peaks ostmisel silmas pidama, kuula raadiosaatest siit:

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474