Autor: Simo Sepp • 5. juuni 2023

Üürimine on läinud palju odavamaks kui kodulaenu maksmine

Viimase aastaga kiires tempos kasvanud kuue kuu euribor jõudis reede õhtuks 3,76%ni. Selline tõus on mitmekordistanud kinnisvara ostmisega seotud kulusid, mida pole leevendanud ka langenud kinnisvarahinnad.
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla: "intressimäär peaks olema vähemalt viis – see on see hetk, kus võiks rääkida, et Euroopa Keskpank on päriselt midagi teinud inflatsiooniga võitlemiseks."
Foto: Liis Treimann

Uuemate korterite hinnad on kuulutuste järgi tõusnud viimase kahe aastaga ligemale 40%. See aga kahvatub intressimäärade mõju kõrval, mis on kinnisvara ostmise ja omamisega seotud kulusid kordades tõstnud.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474