27. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinni võeti kaks altkäemaksu võtmise kahtlusega politseinikku

Politseiameti politseikontrolli osakond pidas eile, 26. oktoobril kinni kaks Põhja Politseiprefektuuri Ida-Harju politseiosakonna korrakaitsetalituse konstaablit, keda kahtlustatakse korduvas grupiviisilises altkäemaksu võtmises liiklusrikkumiste mittevormistamise eest, teatas prokuratuur.

Kriminaalmenetlust juhtiva Põhja ringkonnaprokurör Leelet Kivioja sõnul võtsid altkäemaksu võtmises kahtlustatavate konstaablid matkimise käigus altkäemaksu kahel korral.

Esimesel korral pidasid konstaablid kriminaalmenetluses kogutud andmetel septembri lõpus Kostivere tee risti lähistel kinni kiirust ületanud sõiduki (mis sõitis 136 km/t, lubatud 110 km/t asemel). Nad küsisid ja võtsid vastu kiirust ületanud sõiduki juhilt väärteomaterjalide vormistamata jätmise eest altkäemaksu 1000 krooni.

Teisel korral, 26. oktoobril peatasid samad patrullpolitseinikud Peterburi maanteel Aegviidu viadukti juures sõiduki, mis sõitis lubatud 90 km/t asemel 138 km/t.

Politseiametnikud jätsid väärteomaterjalid ka sel korral vormistamata, küsides ja võttes vastutasuks vastu 2000 krooni.

Põhja prefekt Raivo Küüdi sõnul tuleb politseinike ebaausad teod avalikkuse ette tuua ning ka politsei ise teeb tööd oma ridade puhastamiseks. Samas avaldab prefekt tunnustust neile politseinikele, kes on aidanud tabada altkäemaksu pakkujaid.

Politseiameti politseikontrolli talitus alustas kriminaalmenetlust Karistusseadustiku paragrahvi 294 lõige 2 punktide 1, 3 tunnustel korduvas grupiviisilises altkäemaksu võtmises, mille eest võib kohtus süüdimõistmisel karistada kahe- kuni kümneaastase vangistusega.

Kuriteo matkimine on jälituse erandtoiming, mille puhul annab eeluurimiskohtunik prokuröri taotlusel loa kuriteo matkijale panna toime õigusvastane tegu eemärgiga avastada kuritegu või selle toimepanija. Altkäemaksu võtmise ja andmise avastamisel on kuriteo matkimine peamine viis kuritegeliku käitumise paljastamiseks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474