Kinni võeti kaks altkäemaksu võtmise kahtlusega politseinikku

Politseiameti politseikontrolli osakond pidas eile,
26. oktoobril kinni kaks Põhja Politseiprefektuuri Ida-Harju politseiosakonna
korrakaitsetalituse konstaablit, keda kahtlustatakse korduvas grupiviisilises
altkäemaksu võtmises liiklusrikkumiste mittevormistamise eest, teatas
prokuratuur.

Kriminaalmenetlust juhtiva Põhja ringkonnaprokurör Leelet Kivioja sõnul võtsid altkäemaksu võtmises kahtlustatavate konstaablid matkimise käigus altkäemaksu kahel korral.

Esimesel korral pidasid konstaablid kriminaalmenetluses kogutud andmetel septembri lõpus Kostivere tee risti lähistel kinni kiirust ületanud sõiduki (mis sõitis 136 km/t, lubatud 110 km/t asemel). Nad küsisid ja võtsid vastu kiirust ületanud sõiduki juhilt väärteomaterjalide vormistamata jätmise eest altkäemaksu 1000 krooni.

Teisel korral, 26. oktoobril peatasid samad patrullpolitseinikud Peterburi maanteel Aegviidu viadukti juures sõiduki, mis sõitis lubatud 90 km/t asemel 138 km/t.

Politseiametnikud jätsid väärteomaterjalid ka sel korral vormistamata, küsides ja võttes vastutasuks vastu 2000 krooni.

Põhja prefekt Raivo Küüdi sõnul tuleb politseinike ebaausad teod avalikkuse ette tuua ning ka politsei ise teeb tööd oma ridade puhastamiseks. Samas avaldab prefekt tunnustust neile politseinikele, kes on aidanud tabada altkäemaksu pakkujaid.

Politseiameti politseikontrolli talitus alustas kriminaalmenetlust Karistusseadustiku paragrahvi 294 lõige 2 punktide 1, 3 tunnustel korduvas grupiviisilises altkäemaksu võtmises, mille eest võib kohtus süüdimõistmisel karistada kahe- kuni kümneaastase vangistusega.

Kuriteo matkimine on jälituse erandtoiming, mille puhul annab eeluurimiskohtunik prokuröri taotlusel loa kuriteo matkijale panna toime õigusvastane tegu eemärgiga avastada kuritegu või selle toimepanija. Altkäemaksu võtmise ja andmise avastamisel on kuriteo matkimine peamine viis kuritegeliku käitumise paljastamiseks.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised