19. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Westmer arendab Haapsalus sadamat ja laevaremonti

Kalapüügi ja laevaremondiga tegelev Westmeri AS algatas detailplaneeringu, et ehitada Bürgermeistri holmile laevaremonditöökoda.

„Meie ujuvtöökoda on ajast ja arust,” põhjendas uue töökoja ehitamist Westmeri aktsiate ainuomanik Ain Roosild. Westmeril endal on üks kalapüügilaev, kuid remonti vajavad ka teised Haapsalu sadamais seisvad suured laevad, lisas Roosild.

Roosild omandas Westmeri kõik aktsiad (1,008 mln kr) mõne aasta eest, kirjutas Lääne Elu. Mulluse majandusaasta aruande põhjal oli Westmeri müügitulu üle 10 ja puhaskasum üle 4 miljoni krooni. Kilu ja räime püük moodustas müügitulust 7,6 ja laevaremont 1,5 miljonit krooni. PRIAlt sai ettevõte 2,9 miljonit krooni toetust, et vanarauaks lõigata üks vana laev.

Ettevõte andis mullu tööd 13–16 inimesele. Laevaremondi õiguse sai Westmer Veeteede ametilt mullu märtis, määrati ka sadama akvatoorium. Tänavu tahab Westmer parandada sadamat ja tegelda sadama passistamisega.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474