7. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT ehitab Saarioinenile Raplasse 90miljonilise tehase

YIT Ehitus ja Saarioinen Eesti sõlmisid lepingu, mille järgi ehitab ja projekteerib ehitusfirma YIT Saarioinenile Raplasse 7000 ruutmeetrise toidutehase maksumusega 90 miljonit krooni.

YIT Ehitus teatas, et ehitab Soome toiduainetöösturile Saarioinen Raplasse 90 miljonit krooni maksma mineva toidutehase. Leping ettevõtete vahel on sõlmitud ning tehas peaks valmima juba tuleva aasta augustiks. "Saarioineni uus toidutehase kompleks koosneb tehase-ja tehnohoonetest ning külmlaost,“ ütles YIT Ehitus juhatuse esimees Priit Sauk. „Rajatava kompleksi pind on ca 7000m². Tootmishoone projekteerisime nii, et selle laiendamine oleks tulevikus võimalikult lihtne. Saarioineniga on YIT varasemaltki koostööd teinud, praegu ehitab YIT Saarioinen OY tellimusel Jyväskylas asuva lihatöötlemiskeskuse laiendust,“ rääkis Sauk.

Sauki sõnul on YITil pikaajalised kogemused sarnast tüüpi hoonete projekteerimisel ja rajamisel. Saarioinen Eesti juhatuse liikme Märt Vilbaumi sõnul Raplas valmiv toidutehas emaettevõtte Saarioinen OY esimene investeering väljapoole Soomet. „Seni on Eesti tarbijale pakkunud valmistoite kontserni tütarettevõte AS Meleco, mille tootmisvõimsus on piiratud ega võimalda edasist arengut, mis tagaks ostjatele uute ja kvaliteetsete toidukaupade tarne. Lisaks Eestile on plaanis Raplas valmivat toodangu turustada nii Balti riikides kui ka Põhjamaades. Saarioineni Rapla tehases saab tööd ca 120 inimest,“ märkis Vilbaum.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474