10. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deripaska ja Abramovitš kaotavad miljardeid

Venemaa miljardärid, alates alumiiniumi kuningast Oleg Deripaskast lõpetades inglise jalgpalliklubi Chelsea omanikuga Roman Abramovitšiga, kaotavad Venemaa halveneva majanduskliima tõttu miljardeid

Venemaa halveneva finantskriisi tõttu on riigi suurimad miljardärid kaotanud viie kuuga kokku 230 miljardit dollarit, vahendas Bloomberg.

Forbesi ajakirja reastatud 25 rikkaima venelase koguväärtus on ajavahemikus 19. mai kuni 6. oktoober kahanenud ligikaudu 62% võrra.

Moskva börsiindeks Micex on alates maist langenud 61% võrra. Tulenevalt Gruusia-Venemaa konfliktist on välisinvestorid riigist välja võtnud 74 miljardit dollarit. Kui 1998. aasta suur majanduskriis ja rubla devalveerumine nullis ära suurema osa elanikkonna säästudest, siis selle aasta kriis rüüstab orkaanina vene rikkurite varandust.

Vene alumiiniumi kuningas Deripaska, kes on tituleeritud Venemaa rikkaimaks meheks, on kaotanud oma varandusest 16 miljardit dollarit. Chelsea omanik ja Evraz Groupi aktsionär Roman Abramovitš on oma varandusest kaotanud 20 miljardit dollarit.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474