13. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodu Grupp müüb äri- ja tootmiskrunte järelmaksuga

Kodu Grupi tegevjuht Urmas Niine teatas aripaev.ee-le, et ettevõte toob turule järelmaksuga äri- ja tootmiskrundid.

Alates sellest sügisest saavad ettevõtted järelmaksuga osta äri- ja tootmiskinnistuid Rae vallas asuvas Jüri Tehnopargis. Lepingu sõlmimisel pole vaja sissemaksu teha. Ostu-müügihinda saab hakata tasuma alles kahe aasta pärast.

Kodu Grupi andmetel pole Eesti äripindade turul midagi sellist varem pakutud. Firma tegevjuhi Urmas Niine sõnul tingis sellise teenusega turuletuleku pankade jäik laenupoliitika, mis ei võimalda maa ostmiseks laenu saada. Ehkki maa ostmine on ainult üks osa kogu uue tootmishoone rajamisest, võib kogu projekt juba eos maa ostu taha pidama jääda.

Niine kommenteeris: "Näeme täna turul mitmeid huvilisi, kellel on vajadus uute tootmis- või laopindade järele, kuid tehingud takerduvad tihti maa ostu finantseerimise probleemide tõttu. Turgu elavdaks finantseerimistingimuste pehmendamine, kuid pangad sellist sammu veel teha ei soovi. Seega pakume oma klientidele ise võimalust saada omale sobiv kinnistu nullsissemaksega. Kliendil on võimalik esimestel aastatel rahulikult tegeleda projekteerimise, ehitamise ja tootmise tehnoloogiaga, tasudes maa eest sel ajal ainult intressimakseid."

Kodu Grupi hinnangul lahtub järelmaksuperioodi ajal kindlasti ka globaalsest finantsolukorrast tingitud ebakindlus, mis praegu osal klientidel tehingu tegemise keeruliseks muudab.

"Oleme omalt poolt töötleva tööstuse ja ekspordi sektori kasvuks kõik tingimused loonud, nüüd ootame sama ka oma partneritelt ehituse ja projekteerimise alalt. Nii saaksima aidata kinnisvaraturul ja kogu majandusel madalseisust edasi liikuda," ütles Niine.

Jüri Tehnopargi kruntide hinnatase algab 900 kroonist ruutmeeter.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474