3. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara hinnalangus ei kummita kõikjal

Juba üle aasta tagasi alanud kinnisvarahindade langus ei üllata enam kedagi - nii nagu varem oli suur hulk asjatundjaid kinnisvaraturu "tõusu" alal, nii on nüüd "langus" paljude ekspertiisiks.

Kui paljud aga teavad, et on ka piirkondi, kus hinnad ei ole langenud või on hoopiski tõusnud, kirjutas Tarbija24. Seetõttu ei ole hinnalangus suutnud oluliselt mõjutada tehinguaktiivsust, samuti tasub arvestada, et hinnamuutusele on vähem tundlikud piiratud pakkumisega turud.

Hea näide on Tallinna vanalinn, kus maad ja autentsete ehitiste pinda sisuliselt juurde ei teki, Tallinna vanalinnas tehti 2008 I poolaastal 8% vähem tehinguid kui aasta varem, kuid keskmine m² hind tõusis 7%.

Tumeda või veelgi tumedama tuleviku prognoosijaid on praegu piisavalt ning vahepeal võib tekkida mulje nagu kinnisvaravaldkond oleks põrgu katlaruum, kus kõik igal juhul kõrvetada saavad.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474