12. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

25 000kroonine kinkekaart tõi kapo ukse taha

Merko Ehituse nüüdseks endise juhatuse liikme Tõnu Kortsi sõnul tõi talle pistise andmise kahtluse Tallinna tippametnikule Ivo Parbusele kingitud raamat, mille vahel oli 25 000kroonine kinkekaart.

Kaitsepolitsei otsis üleeile läbi Merko Ehituse kontori ja kuulas kahtlustatavana üle juhatuse liikme Tõnu Kortsi.

"Kuna õiguskaitseorganid kahtlustuse sisu avaldada ei soovi, samas on aga ajakirjanduses levimas mitmed spekulatsioonid, siis olen sunnitud edasiste võimalike spekulatsioonide vältimiseks seda ise tegema," ütles Korts Äripäevale saadetud kommentaaris.

Kahtlustuse sisu on tema sõnul lühidalt kokkuvõttes selline: "Mina, Tõnu Korts, tegutsedes ASi Merko Ehitus juhatuse liikmena, olevat kinkinud Parbusele raamatu, mille vahel oli Estraveli kinkekaart 25 000 krooni ulatuses."

Viimane on Kortsi sõnul kahtlustuse sisu kohaselt ajend, mis on väidetavalt käivitanud mitmete suurte ja Tallinna jaoks oluliste ehitusprojektide liikumise Tallinna linnaplaneerimise ametis.

"Muid kahtlustusi mulle esitatud ei ole. Kahtlustuse sisu on sellisel kujul minule käsitletamatu. Kuna soovin objektiivse tõe väljaselgitamist koostöös menetlejaga, siis edasisteks kommetaarideks vajadust ei näe. Õigust mõistab kohus," kommenteeris ta.

Merko: kahtlustuse korral võiks avaldada ka selle sisu

Merko Ehituse juhatuse esimees Tiit Roben ütles eile Äripäevale, et ettevõttel on keelatud avaldada Tõnu Kortsile esitatud kahtlustuse sisu.

"Me ei ole seda (kahtlustust - toim) näinud ja meil on keelatud vastava teabe avaldamine. Minu isiklik arvamus on see, et kogu ühiskonna huvides oleks asjade lahendamine sellisel viisil, et kui õiguskaitseorganid on juba kahtlustuse esitanud, siis nad teeksid ka järgmise sammu ja avaldaksid selle sisu," leidis Roben.

YIT Ehitus ASi juhatuse esimees Priit Sauk ütles Äripäevale, et ta ei tea, miks kapo Merko Ehitust läbi otsib.

Konkurent: meile pole pistisesoovist märku antud

"Tegemist on on teatud poliitilise võitlusega," lisas ta. Küsimusele, kas linnaametnikud on ka YIT Ehitusele mõista andnud, et on valmis pistist võtma, vastas Sauk: "Meile mitte." Täpsustusele, aga teistele, vastas Sauk: "Ei tea, kui meie käest pole saanud, pole ka mujalt põhjust küsida."

Teede-ehitusfirma Talter juhatuse esimees Sven Pertens ütles Äripäevale, et tema firmale pole Tallinna linnaametnikud mõista andnud, et nad on valmis pistist võtma. "Aga tööd võiks rohkem olla. Ennekõike sõltub see riiklikest investeeringutest, kui neid on, läheb lõbusamaks, kui pole, teenivad firmad kahjumit."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474