19. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti projekteerijad said lepingu hiidkaubakeskuse rajamiseks Ukrainas

Eesti arhitektuuri- ja projekteerimisbüroo EA Reng AS koos tütarettevõttega sõlmis Kiievis ettevõtte kõigi aegade suurima lepingu hiigelkaubanduskeskuse projekteerimiseks Krivoi Rogis.

Keskuse tellijaks on pikaajaline koostööpartner, Baltikumi päritolu investor, kellele projekteeritakse 135 000 m² kaubandus-meelelahutuskeskus Ida-Euroopa terasepealinnaks kutsutavasse Krivoi Rogi. Keskus tuleb 2,5 korda suurem kui EA Rengi projekteeritud Ülemiste kaubanduskeskus Tallinnas.

"Sellised lepingud ei sünni üleöö," sõnas EA Rengi juht Jüri Rass. "Oleme muutunud turusituatsioonis Eesti jaoks liiga suur projekteerimisfirma. Paari aasta tagune ettenägelikkus minna Ukraina turule on end igati õigustanud," lisas ta.

Ukraina projekt sünnib tema sõnul virtuaalse mudelina paralleelprojekteerimisega Kiievis ja Tallinnas. "Nii siin kui seal töötavad arhitektid ja insenerid n-ö online'iga – Tallinnas tehtud muudatus on mõne hetke pärast näha Kiievis ja vastupidi," selgitas ta.

Viimati valmis EA Rengil Tallinn-Tartu I klassi maantee Aruvalla-Kose lõigu projekt. Teistest olulistest töödest on käsil peaprojekteerijana Eesti Rahva Muuseum ja Ugala teatri ümber- ja juurdeehitus ning Ukrainas suured kaubandus- ja meelelahutuskeskused Kiievis ja Zaporožjes.

EA Rengi tegevusalaks on arhitektuurne ja ehituslik projekteerimine, projektijuhtimine ja järelevalve ning sellealane konsultatsioon. Ettevõte asutati 1990. aastal ja tal on kaks sidusettevõtet: IB Aksiaal OÜ, mis tegeleb kütte, ventilatsiooni, jahutuse ja elektrisüsteemide projekteerimisega ning EA Reng Project Ukrainas.

Tänavu prognoosib EA Reng konsolideeritud käibeks 85 mln kr, mullune käive oli firmal 84 mln kr. EA Rengis töötab koos sidusettevõtetega 120 inimest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474