Inglismaal töö kaotanud pooled kinnisvaramaaklerid

Alates krediidikriisi algusest on kaotanud
Inglismaal töö rohkem kui 30 000 kinnisvaramaaklerit.

Inglismaal oli 18 kuud tagasi umbes 80 000 kinnisvaramaaklerit, mis teeb "kaotatute" hulgaks sellisel juhul umbes poole. Töökohtade kadumine on seotud Inglismaa kinnisvara hindade dramaatilise kukkumisega viimasel aastal ning umbes 4000 kinnisvaraagentuuri on pankrotistunud ehk umbes iga neljas, kirjutab Telegraph.co.uk.

Inglismaa kinnisvaraagentide assotsiatsiooni sõnul oli 2007. aastal Inglismaal umbes 80 000 maaklerit. Käesolevaks jõuludeks prognoositakse maaklerite arvuks umbes 48 000. Just aasta viimane pool on olnud kinnisvarasektorile surmahoobiks. Mõnede arvates on töökohtade kaotus veelgi suurem.

Kinnisvara, mida müüdi 1 miljoni naela eest (16,5 miljonit krooni) 2007. aastal kõrghooajal üks igal nädalal, läheb nüüd kaubaks üks ühes kuus ning seda hinnaga 800 000 naela (13,2 miljonit krooni). Keskmine kinnisvara väärtus on langenud 195 000 naelalt 164 000 naelale, teab öelda riigi suurim laenaja Halifax.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised