7. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlane panustab Tai kinnisvarasse 75 miljonit krooni

Tai kuurortlinna Pattayasse kortermaja ehitanud Eesti meelelahutusärimees Aivar Leping plaanib veel kolme elamut. Investeeringu kogumaksumus võib ulatuda 75 miljoni kroonini.

Kui lähen kahe nädala pärast Taisse tagasi, hakkame kolme maja ehitama – ühe teeme äripartneri Juha Timoneniga kahekesi, teises on kaasatud veel üks soomlane ning kolmandas kaks Eesti ettevõtjat, rääkis Leping.

"Kalkuleerisime Juhaga, et suudame kolme maja korraga ehitada, see pole üle varju hüppamine," lisas ta. Koos partneritega ehitatavatest majadest kuulub Lepingule-Timonenile 50 protsenti.

Lepingu ja Timoneni esimene ühisprojekt Pattayas, 56 korteriga kaheksakordne elamu Siam Oriental Condominium ranna lähedal valmis detsembris 2007. Mõlemad kaasomanikud ise elavad seal katusekorterites. Lisaks on majja korteri ostnud veel seitse eestlast.

Elamu pandi püsti 11 kuuga. "Ilmselgelt on see Pattaya rekord. Tahtsime oma elamisi kiirelt kätte saada. Tavaline ehitusaeg on 2-2,5 aastat," kommenteeris Leping ehituse tempot. Majas on veel kümme müümata korterit, mis maksavad 500-600 000 krooni ringis.

Järgmine elamu nimega Siam Oriental Twins valmib septembris 2010 ning koosneb kahest osast. Ehituslepingule kirjutati alla 27. oktoobril, praegu käib vundamendi tegemine. Uude majja tuleb 62 korterit, millest kahel on omanikud olemas. "Veebruariks on kindlasti müüdud juba kümme korterit, sest broneeringuid on nii palju," kinnitas Leping.

Esimesse majja investeeris Leping ligi 20 miljonit krooni, osalus arendusfirmas jaguneb tema ja Timoneni vahel võrdselt. Teise maja hinnaks kujuneb 50 mln kr. "Terase hinnad on praegu all. Kui nüüd alustada, siis valmib maja suhteliselt normaalse hinnaga. Esimesed hinnapakkumised olid tehtud kõrgajal, ent nüüd saime ehitushinna 20% võrra alla," rääkis Leping.

Koos kahe eestlasest ettevõtjaga plaanitava kolmanda hoone ehitus maksab 66 miljonit. Leping meeste nimesid ei avalikusta, kuna lõplikku jah-sõna pole neilt veel tulnud. "Väga kuulsad eestlased, tunnen neid pea 20 aastat," rääkis ta vaid.

Maja valmimisaeg sõltubki kahe investeeringut alles plaaniva mehe otsusest. "Esialgu pole neil plaanis majja korterit osta, ent arvan, et mida rohkem nad Tais käivad, seda rohkem võib see mõte neil tekkida, et jätaks omale ka korteri," ütles Leping.

Ligi 4000 ruutmeetril paiknev hoone tuleb kahest esimesest majast suurem. Kaheksakordse korterelamu projekt on sarnane Siam Oriental Twinsile, ent tube ja kortereid on rohkem.

Esimest korda külastas Leping Taid kaheksa aastat tagasi, nüüd veedab ta poole aastast Tais ja teise Eestis. Tallinnas on Lepingul neli ööklubi: Parlament, Panoraam, Papillon ja Spider.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474