23. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO: kindlustusturul toimuvad ajaloolised muutused

Viimasel kümnel aastal on kindlustusturg ainult kasvanud, kahanemine peegeldab ettevõtete koomaletõmmatud tegevust ja uute autode müügi vähenemist - tegemist on ajaloolise muutusega, ERGO juhatuse liige Sergei Vahnitski.

"Kuna kindlustusäri on senini suuresti autoäri, siis vähenemine on märgatav. Detsembris vähenes liikluskindlustusturg 4% võrreldes aastataguse perioodiga,” tõdes Vahnitski.

“Tegemist on ajaloolise muutusega kindlustusturul, mis viimasel kümnel aastal on ainult kasvanud. Kahanemine peegeldab ettevõtete koomaletõmmatud tegevust ja uute autode müügi vähenemist,” lisas ta.

Vahnitski rääkis, et nendel seltsidel, kes müüvad vaid liiklus- ja kaskokindlustust, on turu vähenemise tõttu nüüd suurem tõenäosus sattuda ka löögi alla. "Mida suurem on seltsi pakutavate teenuste valik, kapitaliseeritus ja kogemustepagas, seda paremini suudab selts ka kriisile vastu astuda."

"Turu kokkutõmbumine paneb hinnad kindlasti proovile, kas selleks, et olukorda ära kasutades turgu juurde võita või saada katet halvasti juhitud rahavoogudele," sõnas ta.

Viimane on kliendi seisukohalt eriti halbade tagajärgedega, sest võib tekkida oht, kus odavalt saadud kindlustusest polegi kahju korral abi. Sellisel juhul tuleb ”jokitamine” kahjude hüvitamisel. ERGO soovib seda vältida ning hoida hinna ja kvaliteedi suhe paigas, hinnarallile me kindlasti hoogu juurde anda ei soovi, rääkis Vahnitski.

"Meie hinnangul on kindlustuspettuste arv suurenenud kolm korda. Sageli on pettused läbinähtavad ja põhinevad valeandmete esitamisel või sündmuste lavastamisel," ütles ta.

"Arvan, et turg jätkab väljakujunenud käitumist vähemalt esimesel poolaastal. Edasine sõltub kõik omanike plaanidest ja seltsi rasvavarudest: kes, kui kaua ja mis eesmärgil tegutseb. Üllatajad nii heas kui halvas võivad tulla filiaalide seast," lisas ta.

"Turu kasv, mis eelmisel aastal oli 19% ja sel aastal üle 7%, lähiajal stagneerub. Kasvu võib prognoosida vastutuse, kodu ja inimese tervist puudutavate kindlustuste müügis. Selleks trendiks annab usku aasta lõpus märgatavalt suurenenud huvi vastutus- ja õnnetusjuhtumikindlustuse vastu, mida näitab maksete laekumise kasv vastavalt 30% ja 15%,” tõdes ta.

Vahnitski sõnul annab eluaseme ja tervisekindlustuse kasvu alust prognoosida praegune üsna väike penetratsioon ning asjaolu, et need on ka asjad, mis on kriitilise tähtsusega kriisiaja üleelamisel. "Auto ei pruugi olla kriisi üleelamiseks oluline, kuid tervis ja kodu on. Kui pole, kus õnnetusejärgselt elada, või ei saa haiguse tõttu tööl käia, on pere heaolu palju suurema löögi all, kui tagurdamisel mõlgitud auto pärast."

Juhatuse liige ütles, et tavapäraselt maksame suurimaid summasid välja põlengueelse olukorra taastamiseks ja vigastuste raviks. “Võib öelda, et inimese tervis on üks kallimaid asju,” lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474