17. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reformierakond: alustame Põhjaväila ehitusega 2010. aastal

Reformierakond tegi eile Tallinna volikogus ettepaneku mitte lükata Russalka juurest Vanasadamani kulgeva Põhjaväila ehitust aastasse 2012.

Eelmisel nädalal saatis reformierakonna linnapeakandidaat Keit Pentus Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele ka samasisulise kirja.

"Selle otsuse tulemusel võib Tallinn jääda ilma Euroopa Liidu poolt eraldatud 500 miljoni kroonisest investeeringust. Ka eile volikogus vastu võetud linna sotsiaalabi pakett näeb ette suurte infrastruktuuri objektide ehitamise jätkamist, mis annaks tööd tuhandetele tallinlastele," ütles volikogu reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.

Keskerakond ei toetanud eile volikogu istungil reformierakonna ettepanekut lisada Põhjaväil linna poolt rahastatavate suurte infrastruktuuriobjektide nimistusse.

Ehituse edasilükkamine sunnib reformierakonna teatel otsima majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumit rahastamiseks alternatiivseid projekte, võimalik, et Euroopa Liidu vahenditest rahastatakse mõnda objekti väljaspool Tallinnat. "Kui töödega ei alustata viis aastat peale projekti valmimist, siis tuleb tellida uus projekt, mis muudab ehituse oluliselt kulukamaks ning lükkab ristmiku valmimise veelgi edasi," selgitas Keit Pentus.

"Projekti edasilükkamine määramatusse tulevikku viib riigipoolsed investeeringud ehitusturult, kus ehitushinnad on soodsad ning ehitusettevõtted vajavad hädasti tellimusi," kirjutas Pentus linnapeale.

Hoolimata sellest, et valitsus on otsustanud toetada Põhjaväila ehitust Euroopa Liidu struktuurfondist 500 miljoni krooniga, teatas Tallinna linnapea poolteist kuud tagasi, et Põhjaväila ehituse algus lükatakse edasi aastasse 2012.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474