12. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nestor: IRL ja oravad kompromissitult jäigad

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esindaja nn töölepinguseaduse jõustamise töörühmas, Eiki Nestor ütles Äripäevale, et mingit valitsuserakondade seisukohtade lähenemist antud küsimuses tema küll ei täheldanud.

Lihtsalt öeldes, kui sotsid eelistavad kergitada töötuskindlustusmakse määra pisut üle nelja protsendi ja jõustada maksutõusu abil 1. juulist juba mullu riigikogus vastu võetud töölepinguseadus koos kõigi tööandjate ja töövõtjate kohustuste ja hüvedega, siis IRL ja oravapartei - töörühmas esindavad neid Ken-Marti Vaher, Rein Lang ja Hanno Pevkur - ei taha sotsiaaldemokraatide ettepanekust midagi kuulda.

"Meie kolleegid on jäigalt ja kompromissitult kinni selles kolmeprotsendilises töötuskindlustuse maksemääras. Meie hinnangul saaks selline protsent toimida vaid juhul, kui tööandjatele ja-võtjatele jääksid kehtima samad kohustused ja hüvised, mis praegugi," nendib Nestor.

Nestor kinnitab sotsiaalministri Hanno Pevkuri sõnu.

"Tõepoolest, me ei jõudnud kuhugi ja homme jätkame. Rääkisime vaid enda seisukohti selgemaks, aga mingit seisukohtade lähenemist küll ma ei märganud," kõlab Nestori hääles nördimusnoot.

Ta tunnistab, et vaevalt hommegi kuhugi kaugemale jõutakse, sest valdavalt erakonnad enda põhiseisukohti üleöö ei muuda.

"No mulle küll tundub, et sotsid on ka homme samal arvamusel, mis täna. Kahtlustan, et ka reformierakondlased ja IRL ei muuda enda seisukohti," märgib veteranpoliitik.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474