3. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IMF nõuab Läti ametnike palga alandamist 30%

Rahvusvahelised doonorid IMF ja Euroopa Komisjon nõuavad Läti ametnike nn miinimumpalga alandamist 270 latilt 180 latini (ligikaudu 5940 kroonilt 3960 kroonini), vahendas rus.db.lv.

Eelarvet kärpides on Läti poliitikud väitnud, et ametnikele ei saa maksta palka vähem kui 270 latti kuus. IMFi ja Euroopa Komisjoni seisukoht sai teatavaks seimi eelarvekomisjoni istungi käigus, kus täna arutati eelarvega seotud seadusandlikke muudatusi, kirjutas Telegraf.

Nagu selgitasid rahandusministeeriumi ametnikud, tahtis valitsus kirjutada seadusandlusse, et palgakärbe ei puuduta neid ametnikke, kes saavad kuus vähem kui 270 latti. Rahvusvahelised laenuandjad tahavad aga alampiiri seada 180 latile.

Arutusel olevad eelarvemuudatused vähendavad riigitöötajate palgafondi 20%.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474