17. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA pangad ajasid kodust välja 1,5 miljonit laenajat

Ameerika pangad on tänavu esimese kuue kuuga laenuga kõrbenud peredelt käest võtnud rohkem kui 1,5 miljonit maja, selgus Praim-Tassi vahendatud uuringust.

Uuringufirma RealtyTrac avaldas neljapäeval ettekande hüpoteeklaenudest, mille kohaselt kaotas laenuga ostetud maja kasutusõiguse ainuüksi juunikuus üle 336 000 pere. Selliseid teateid on juba neljandat kuud järjest saanud rohkem kui 300 000 peret.

Kõige teravam on olukord Nevadas, kus võlgade pärast on pangad lepingu üles öelnud 6%-le hüpoteeklaenu võtjaile ja nõudnud nende väljakolimist. Hapude laenude poolest järgnevad Arizona ja Florida.

President Barack Obama on lubanud kodu kaotamise ohus inimesi rahaliselt toetada, kuid reaalselt veel midagi tehtud ei ole.

Varem on meedias ilmunud fotod võlgnike majade tühjendamisest, millelt on näha, et elamutest loobitakse välja tohutul hulgal tarbimisbuumi aegu soetatud mööblit ning muud träni ja veetakse otsejoones prügimäele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474