5. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank: Boroditš eiras meid üle poole aasta

Äripäev küsis Swedbankilt, miks nad vahetult enne kohalike omavalitsuse valimisi Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši vastu pankrotiavalduse esitasid.

Panga esindaja Mart Siilivaski sõnul püüdis pank enne pankrotiavalduse esitamist leida lahendust kohtuväliselt enam kui pool aastat, kuid see lõppes tulemusteta. "Leiame, et see on piisavalt pikk aeg selleks, et püüda koostöös pangaga leida probleemidele lahendused," märkis Siilivask.

Ta lisas, et Swedbank ei sekku oma tegevuses poliitikasse. "Kinnitan, et Deniss Boroditši pankrotiavalduse esitamine kohtule pole kuidagi seotud valimistega. Kui võlgnik – sõltumata ajast ja isikust – ei täida oma kohustusi ega reageeri ka pankrotihoiatusele, on võlausaldajal pankrotiseadusest tulenevalt õigus esitada võlgniku osas kohtule pankrotiavaldus. Avalduse esitamine on sellistel juhtudel tavapärane ning, nagu eespool öeldud, ei sõltu kuidagi võlgniku isikust," rõhutas Swedbanki esindaja.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474