13. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rikaste TOP: hea, et K-Arvutisalongi raha ei pannud

Guido Kundla (40) on üks nn Säästumarketi loojate ärigrupist, kes on varasematel aastatel jäänud Äripäeva rikaste edetabeli kajastustes oma äripartnerite Sven Mansbergi, Indrek Prantsi ja Armin Kõomägi varju. Kundlal on võrreldes kolme mainituga ühistes ärides väiksem osalus.

Erinevalt Mansbergist, Prantsist ja Kõomägist on aga Kundla sel aastal edetabelis oma kohta parandanud. Tal õnnestus kinnisvaraärist viimasel hetkel veel korralik tulu teenida, sest sai krahhi alguses maha müüa seitse hotelli Olümpia vastas olevat kinnistut, mis jõudsid Viktor Levada omandusse. Kundlal õnnestus need kinnistud saada enda kätte palju odavamalt, kui seni meedias on kirjutatud. Samuti ei osalenud ta koos Mansbergi, Prantsi ja Kõomägiga K-Arvutisalongi ostul, mis eelmisel aastal oli Säästumarketi loojate jaoks suureks murelapseks.

Üllatav on see, et kui seni on K-Arvutisalongi puhul räägitud, et müüjateks oli kolm ettevõtjat, siis äriregistri andmete kohaselt oli tegelikult K-Arvutisalongi omanikuks ainult Lauri Liimand, kes teenis tehinguga 43 miljonit krooni kasumit.

Äripäevas ilmub artiklite sari Eesti edukamatest jõukamatest ettevõtjatest. Eile tutvustasime Konesko suuromanikku Mart-Järvo Hirtentreud. Artiklite autoriteks on Äripäeva rikaste TOP 500 koostajad Aivar Hundimägi ja Raivo Sormunen, kes igas Äripäevas kirjutavad, mis jäi edetabelit koostades neile silma edukate ettevõtjate tegemisi uurides.

Loe artiklit pikemalt tänasest Äripäevast või SIIT!

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474