13. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rein Kilk avab Tartu jaamahoone reisijaile kevadel 2011

Rein Kilgi firmale OÜ Elikante kuuluv Tartu vaksalihoone on hiljemalt järgmise aasta kevadest taas reisijate kasutuses, teatas linnavalitsus.

Tartu linnavalitsuse ja Elikante läbirääkimised jätkusid sel nädalal. Mitmes küsimuses on kokkuleppele jõutud ja linn loodab hiljemalt järgmiseks kevadeks reisijaile jaamahoones ootesaali avada.

"Põhimõtteliselt oleme jõudnud kokkuleppele rongisõitjaile jaamahoones ootesaali üürimises ja uue tunneli väljaehitamises. Täpsustada on veel üksikasjad," ütles linnapea Urmas Kruuse.

Linna teatel on nende huvi see, et reisijate teenindamiseks mõeldud pinda oleks umbes 300 ruutmeetri ringis ja vajalikud ruumid asuksid esimesel korrusel. Linna üüritud pinnal peavad olema ootesaal, piletikassa, tualetid ja ilmselt ka müügikiosk.

Elikante on nõus välja ehitama teisele perroonile pääsuks uue tunneli väljapääsudega ootesaali ja hoone paremale tiivale. Pääs tunneli kaudu tuleb invanõuetele vastav, mis teeb selle kasutamise mugavaks ka lapsevankriga reisijaile. Linn toetab tunneli ehitamist rahaliselt. Ka Eesti Raudtee on lubanud veel sel aastal korrastada temale kuuluva tunneli osa – selle, mis jääb väljapoole Elikante krundi piire.

"Kuu aja jooksul loodame läbirääkimistega lõpule jõuda – täpsed üüritingimused, ruumilahendused ja nõuetele vastavate tehnosüsteemide väljaehitamise paika panna. Praegune läbirääkimiste kulg näitab, et hiljemalt tulevaks kevadeks on vaksalihoone taas reisijate kasutuses," ütles Kruuse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474