1. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaasa: sõbramehe poolest palka ei tõsta

Meie ettevõttes tõstetakse palku korraga kõigil inimestel ja heast peast või sõbramehe poolest seda ei saa teha, sest see oleks teiste vastu ebaõiglane, ütles Tamro Eesti juht Tarvo Vaasa.

„Headel aegadel tehti seda meelsasti, aga viimasel paaril aastal pole keegi palka juurde küsinud. Inimesed on situatsioonist aru saanud ja püüavad nii toimetada, et nad oma tööd ei kaotaks,“ ütles Vaasa. Tema sõnul pole nende ettevõttes viimasel kahel aastal palgad tõusnud ega ka langenud.

„Palgad on ajapikku loksunud paika ja võib-olla mõnel ajal ongi need olnud kõrgemad natuke, aga me ei ole kunagi tahtnud minna kunagi rivis palku vähendama. Usume siiralt, et palgatase, mis asutuses on, on igat pidi normaalne ja turuga võrreldes veidi üle keskmise,“ rääkis Vaasa.

Vaasa rääkis, et nende ettevõttes tõstetakse tervel üksusel palka korraga. Eraldi läbirääkimised tulevad juhul, kui inimesele lisandus tööülesandeid ja vastutust.

Vaasa lükkas ümber ka levinud arusaama, et mehed on julgemad palganõudjad. „Mulle ei tundu see niimoodi, et mehed küsivad rohkem palka juurde,“ rääkis Vaasa.

Sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse monitooring näitas, et viimase nelja aasta jooksul küsis 37 protsenti meestest ja 27 protsenti naistest palka juurde.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474