13. mai 2011

Pooled Euroopa noored tahavad töötada välismaal

Eurobaromeetri uuringu kohaselt on 53% Euroopa noortest huvitatud mõnes teises Euroopa riigis töötamisest, kuid rahapuudus takistab neil astumast esimesi samme ja omandamast osa haridusest välismaal.

Noorte välismaal töötamise soovi ja tegeliku tööjõu liikuvuse vahel valitseb Euroopas hiiglaslik lõhe. Alla 3% Euroopa töötavast elanikkonnast elab praegu väljaspool oma kodumaad, teatas Euroopa Komisjoni Esindus Eestis.

Mitmed uuringud on näidanud, et üliõpilased, kes veedavad osa õpingutest väljaspool kodumaad, suurendavad oma võimalusi tööturul ja leiavad hiljem suurema tõenäosusega tööd välismaal. Töövõtjad hindavad nende omandatud oskusi, näiteks võõrkeelteoskust, kohanemisvõimet ja suhtlusoskust.

Uuringu tulemustest selgub, et ainult 14% Euroopa noortest on käinud välismaal õppimas või koolitusel. Paljusid takistab rahapuudus. Neist, kes märkisid, et nad tahaksid välismaale minna, ütlesid 33%, et nad ei saa seda endale lubada. Peaaegu kaks kolmandikku (63%) välismaal õppinutest on teinud seda erasektori kaasabil või oma säästudest. 

Uuring hõlmas 27 ELi liikmesriiki, lisaks veel Norrat, Islandit, Horvaatiat ja Türgit. 26. jaanuarist kuni 4. veebruarini 2011 küsitleti telefoni teel 57 000 inimest vanuses 15–35 aastat.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474