3. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti ja Leedu elektrinälg süvenes

Läti oli augustis sunnitud importima ligi 50% ja Leedu 71% samal kuul tarbitud elektrist, mistõttu suurenes Eesti elektrieksport mullusega võrreldes ligi viiendiku.

Läti tootis augustis 20% ja Leedu 30% vähem elektrit kui aasta tagasi samal ajal, edastas Elering. Kõikides Eesti naaberriikides ületas augustis tarbimine oluliselt tootmist.

Lätis langes elektri tootmine veevarude vähenemise tõttu. Soomes vähenes elektri tootmine 8% seoses impordi kasvuga Rootsist. Kui aastatagusel perioodil ületas Põhjamaade summaarne tarbimine tootmist, siis tänavu augustis kasvas elektri tootmine Norras ligi 34% ning Põhjamaade elektri tootmine ületas tarbimist 0,6 TWh. Soome koguimpordist moodustas import Eestist 4%.

Naaberelektrisüsteemide defitsiit soosis Eesti elektriekspordi kasvu – võrreldes mullusega müüdi Eestist välja kokku ligi viiendiku enam elektrit. Peamiselt, 62% ulatuses liikus elekter Lätti, 23% müüdi Leetu ning 15% ulatuses Soome.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474