21. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ober-Haus: Lasnamäel korterite hinnatõusu rekord

Tallinna suurima korterite arvuga linnaosas Lasnamäel on viimase aasta jooksul ühetoaliste korterite keskmine hind tõusnud üle 20%, samas kui kõikide korteritehingute keskmine hind on maa-ameti andmeil kerkinud vaid 7%.

Ühetoaliste korterite müügipakkumiste hinnad algavad 30 000 eurost ja ulatuvad 50 000 euroni, teatas Ober-Hausi Kinnisvara analüütik Rain Rätt. Enamik tehinguid renoveeritud korterelamutes paiknevate väga heas või heas korras ühetoaliste korteritega toimub siiski hinnavahemikus 34 000–38 000 eurot. Täna on tüüpilise ühetoalise korteri keskmine pinnaühiku hind maa-ameti andmeil ca 950 €/m².

Ober-Haus Kinnisvara hinnangul on Lasnamäe ühetoaliste korterite hinnatõusu põhjusteks eelkõige oluliselt tõusnud sundkulutused eluasemele, mis sunnib inimesi eelistama ökonoomsemat taskukohast elamispinda. Lisaks toetab väiksemate korterite ostmist tänases turusituatsioonis nende keskmisest  kõrgem likviidsus.

Hinnatõusu on soodustanud ka eluasemelaenude madal intressitase, millega seoses on paljud senised üürnikud asunud ostupoolele. Ostjateks on põhiliselt kohalikud ja eelkõige Ida-Virumaalt Tallinnasse elama asunud inimesed.

Korteriturgu tervikuna mõjutavad jätkuvalt kõrgenenud inflatsiooniootus ja ebakindlus euroalal, mis soodustab vabade rahaliste vahendite investeerimist eelkõige likviidsemasse kinnisvarasse, teatas Ober-Haus Kinnisvara.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474